Política

Seixanta escriptors que posen veu al país

Primera trobada d'autors que han escrit sobre el 1714, el Tricentenari i el procés cap a la independència

L'acte tindrà lloc el dissabte 12
de juliol l'Auditori de Girona

En el marc de les Jornades Catalunya, Llibertat i Dignitat s'ha organitzat una trobada d'escriptors sense precedents. El Punt Avui ha convocat tots els autors que en els darrers mesos han publicat algun llibre d'assaig, història o novel·la sobre el procés que està vivint actualment el país a partir de la commemoració del Tricentenari. Prop d'una seixantena d'autors han confirmat la seva assistència.

La trobada tindrà lloc el dissabte 12 de juliol a partir de les onze del matí al vestíbul de l'Auditori de Girona i s'obrirà amb una conferència de l'escriptor Joan Francesc Mira, que parlarà de la reconstrucció d'un país a partir de la literatura. A continuació, i amb la prevista assistència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, es farà una foto de grup i s'iniciarà la signatura de llibres per a tothom que hi estigui interessat. L'acte tindrà la col·laboració del Gremi de Llibreters de les comarques gironines i de les editorials dels autors representats.

En els darrers anys els llibres centrats en la història de Catalunya han anat apareixent amb grans èxits editorials, com és el cas de Victus, d'Albert Sánchez Piñol, i la trilogia 1714, d'Alfred Bosch. Les novetats de temàtica històrica van començar a sovintejar cada Sant Jordi, fins al punt que hi ha llibres inspirats en la situació que viu i ha viscut Catalunya que han acabat obtenint premis literaris, com és el cas d'Albert Villaró amb Els ambaixadors. També ha engrescat destacats polítics i periodistes que han volgut interpretar l'especial moment que vivim. La literatura pròpia és necessària per crear un sentit de pertinença al país com bé explica Joan Francesc Mira: “La literatura de reconstrucció és especialment significativa i això passa a tot arreu.” A més dels escriptors relacionats en aquesta plana, s'hi estan incorporant nous autors que s'aniran anunciant. N'hi ha d'altres que voldrien assistir-hi i no hi podran ser pel fet de trobar-se fora del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia