Societat

Tria de la bandera de Llagostera per votació popular

Els veïns podran votar del 7 al 21 de juliol quina proposta prefereixen

Un expert en heràldica ha fet les dues propostes

Els veïns del municipi de Llagostera que siguin més grans de 16 anys podran escollir des del 7 i fins al 21 de juliol quina bandera oficial volen per al poble. L'Ajuntament obrirà a partir de dilluns que ve el procés participatiu perquè el vilatans es decantin per una de les dues opcions que s'han posat sobre la taula perquè es converteixin en la bandera oficial del municipi.

Les propostes han anat a càrrec de l'expert en heràldica i genealogia del departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Armand de Fluvià, que en ambdós casos utilitza la combinació d'un element vermell sobre fons blanc, en un cas amb una barra al centre i en l'altre situant-hi una llagosta de mar.

La polèmica per l'escut

L'aprovació de la nova bandera arriba després que l'any 2011 el consistori aprovés l'escut oficial del municipi, que també inclou una llagosta de mar. Aquella aprovació va comportar certa polèmica entre especialistes en heràldica, que qüestionaven la presència d'una llagosta de mar. Tot i això, els experts justifiquen la presència de la llagosta en els símbols de Llagostera pel fet que és “un senyal utilitzat històricament” i que s'ajusta a la tradició heràldica catalana.

Les votacions es poden fer per internet a www.llagostera.cat o de manera presencial a les oficines del consistori amb la identificació del DNI. Està previst que el dia 22 de juliol es faci públic quina opció ha guanyat per iniciar els tràmits d'oficialització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia