Societat

L'Ateneu reclama que es cogestioni la Coma-Cros de Salt

Entren per registre el projecte consensuat per les entitats perquè el consistori negociï i l'assumeixi

Les 48 entitats que formen part de l'Ateneu de la Coma-Cros reclamen a l'Ajuntament de Salt que aposti per un model de gestió comunitària per a l'espai social i cultural que suposa en l'actualitat l'antiga fàbrica saltenca. Així ho van fer explícit ahir les entitats en una roda de premsa davant de l'ajuntament i presentant a registre cadascuna de les entitats el projecte de cogestió que han elaborat en un llarg procés participatiu.

Una de les portaveus, Judit Font, considera bàsic que “les decisions de la gestió es prenguin en una assemblea oberta i democràtica”. La seva proposta ja preveu també comissions de treball i una junta rectora en la qual siguin presents membres de l'Ateneu, així com tècnics municipals i representants del consistori per a la gestió del dia a dia.

Amb aquesta acció l'Ateneu i les entitats que l'integren volen que el consistori torni a negociar el model de gestió de la Coma-Cros i que incorpori una part de les seves demandes, ja que no estan d'acord amb el model que vol liderar el consistori.

L'Ateneu recorda que “és una reivindicació històrica que Salt, amb 30.000 habitants, disposi d'un centre cívic”. Lamenten que després de diverses trobades amb el consistori per consensuar el model mixt de gestió l'equip de govern apostés per un model propi. Reivindiquen el treball de mig centenar d'entitats en l'elaboració del projecte. Aposten per un espai intergeneracional, de promoció de les relacions socials, dinamització del territori i de la vida associativa i que advoqui per un reforç de la inclusió i la cohesió social.

LA XIFRA

48
entitats
formen part de l'Ateneu Popular de la Coma-Cros i reclamen la cogestió de l'espai social i cultural.

Demanen la creació d'un bar com a espai social

En el projecte elaborat durant temps per part de l'Ateneu es configuren tot un seguit d'aspectes sobre la Coma-Cros i, entre altres coses, es demana la creació d'un espai de trobada i relacions en forma de bar o cafeteria al mateix edifici. Els eixos bàsics que preveu el document que ahir van entregar les entitats al consistori conceben que hi hagi una programació permanent habitual de les entitats i una programació educativa, social i cultural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia