Política

Una plataforma revela sobresous de 44 alcaldes

La fiscalia estudia demanar la imputació de part dels membres de l'Federació de Municipis de Catalunya implicats en l'afer, que es va produir durant el mandat de Manuel Bustos

L'acusació particular del cas Mercuri assegura que haurien cobrat prop de 200.000 euros de forma irregular

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l'acusació particular en el cas Mercuri, va fer públics ahir els sobresous, en concepte de dietes i desplaçaments, que 44 alcaldes catalans haurien cobrat de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Segons fonts jurídiques citades per l'ACN, la fiscalia està estudiant la imputació d'una part dels implicats en l'afer, que s'hauria produït durant el mandat de Manuel Bustos com a president de la federació.

La plataforma va fer ahir una roda de premsa, després d'haver rebut la interlocutòria i l'atestat dels Mossos de la peça 25b, derivada dels cas Mercuri, en què s'investiga si els sobresous rebuts pels 44 càrrecs –la majoria del PSC, però també de CiU, ICV, ERC i PP– en concepte de dietes i desplaçaments, i que sumen un total de 200.000 euros, són irregulars. Els càrrecs de CiU van remetre una carta a la FMC per fer constar que desconeixien que hi hagués controvèrsia jurídica sobre la correcció de les dietes i van reintegrar els diners com a mesura cautelar. Segons la plataforma, que la setmana que ve decidirà si demana la imputació d'algun dels implicats, alguns alcaldes de Barcelona haurien percebut més diners en concepte de quilometratge que altres batlles de les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia