Salut

Can Ruti serà l'hospital de referència per a la cirurgia cardíaca del Trueta

Han començat a derivar alguns pacients al centre hospitalari de Badalona i es desconeix si els cirurgians vindran a Girona com fan els del Vall d'Hebron

La col·laboració entre els especialistes de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i l'hospital Josep Trueta de Girona en cirurgia cardíaca té els dies comptats. Segons ha pogut saber aquest diari, l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, es convertirà en l'hospital de referència per al Trueta quant a cirurgia cardíaca major. Ara per ara es desconeix si, tal com fan els cirurgians del Vall d'Hebron, els especialistes de Can Ruti es desplaçaran fins a Girona per dur-hi a terme les intervencions quirúrgiques.

Fonts del Departament de Salut han indicat únicament que alguns pacients gironins s'han començat a derivar a l'hospital de Badalona amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera d'aquesta patologia. I hi han afegit que, ara per ara, la cirurgia cardíaca que es fa al Trueta es desenvolupa de la mateixa manera que quan es va posar en marxa, és a dir, amb professionals de l'hospital Vall d'Hebron desplaçant-se fins al Trueta. Han recordat, però, que un dels aspectes que inclou el pla de cirurgia cardíaca que el conseller de Salut, Boi Ruiz, va presentar al 4 de juny és que preveu concretar una ordenació territorial que permeti que els cardiòlegs de cada àrea geogràfica tinguin definit a quin hospital han d'enviar els pacients que requereixin una intervenció d'aquest tipus. Hi haurà cinc centres hospitalaris de referència: l'hospital Vall d'Hebron, l'hospital de Bellvitge, l'hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i l'Hospital Clínic de Barcelona. Després d'aquesta reorganització, cada ciutadà tindrà un centre de referència per a les operacions de cirurgia cardíaca. Per això, hi haurà un servei de cirurgia cardíaca per cada milió i mig d'habitants. Abans de la reordenació, la població assignada a cada servei podia variar des de 900.000 fins a un total de 2 milions d'habitants.

LA XIFRA

1,5
milions
d'habitants són els que tindran assignat un servei de cirurgia cardíaca, distribuït entre cinc hospitals.

Vuit anys d'operacions a cor obert

El programa de cirurgia cardíaca que es practica al Trueta, en col·laboració amb especialistes del Vall d'Hebron, es va començar a aplicar el 2006 després d'anys de reivindicacions de l'associació Gicor. Fa justament unes setmanes es va fer el primer pas per a la creació d'una federació gironina d'associacions de pacients que vol lluitar per una unitat pròpia de cirurgia cardíaca per a l'hospital de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia