Política

La Mesa aprova recórrer la sentència de l'Audiència Nacional sobre els fets del Parlament

CiU, PSC i PPC voten a favor de presentar el recurs, ERC s'hi absté i ICV-EUiA hi vota en contra

El recurs de la Cambra s'afegeix als que van anunciar ahir el govern català i la Fiscalia

La Mesa del Parlament ja ha pres formalment la decisió de recórrer la sentència de l'Audiència Nacional que absol els 19 acusats pel setge al Parlament durant una protesta dels indignats el 15 de juny de 2011.

Ho ha fet després d'una reunió de poc més de mitja hora en la que les posicions de tots els partits ja eren de sobres conegudes abans de començar. CiU, PP i PSC són els partits que han donat suport a impulsar el recurs, ERC s'ha abstingut i que ICV-EUiA ha estat l'únic dels membres de la Mesa que s'hi ha oposat.

Pel que fa als altres dos grups que no compten amb representació en la Mesa del Parlament, però sí que han estat “escoltats” minuts abans de la votació. La portaveu de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, s' ha a manifestat a favor del recurs i el diputat de la CUP Quim Arrufat en contra.

Els serveis jurídics de la cambra catalana ja han rebut l'encàrrec de presentar el recurs de cassació al Tribunal Suprem (TS) a la sentència, que absol els 19 acusats pels fets del Parlament del 15 de juny del 2011.

El recurs del Parlament s'afegeix als que van anunciar ahir el govern català i també la Fiscalia. La sala segona del Suprem s'haurà de pronunciar així sobre el contingut de la sentència i els arguments pels quals les tres institucions discrepen i no la consideren adequada.

La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ja va explicar aquest dimarts que tenia la impressió que la sentència no preservava la “dignitat” de la institució i podia ser interpretada com un “menyspreu” al Parlament. “Sorprèn la manera com es plantegen els fets en la sentència i com els magistrats arriben a la conclusió de l'absolució”, sense tenir en compte que molts diputats “van patir violència i intimidació, així com una voluntat clara de menysprear el Parlament”, va dir.

La presidenta va avançar que que l'opinió majoritària dels grups polítics era favorable a recórrer la decisió judicial però la cambra va ajornar 24 hores la seva decisió per donar més temps per estudiar la sentència al dos grups que ho van demanar, ERC i PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia