cultura

Mor Tommy Ramone, l'últim supervivent de la formació original dels Ramones

Va ser un dels quatre fundadors de la mítica banda punk nord-americana a mitjan anys 70

Va deixar el grup el 1978, tot i que s'hi va mantenir vinculat com a productor d'alguns dels seus discos

Un càncer de les vies biliars s'ha endut aquest divendres l'últim membre fundador del grup de punk nord-americà The Ramones, Tommy Ramone, als 62 anys, segons ha avançat la revista Variety.

El qui va ser el primer bateria de l'enèrgica banda havia nascut a Budapest, Hongria, amb el nom d'Erdelyi Tamas, va emigrar el 1957 als Estats Units i va créixer al districte novaiorquès de Queens.

Allà va conèixer el guitarrista John Cummings (Johnny Ramone) amb qui va tocar al grup Tangerine Puppets als anys 60. Més tard es van ajuntar amb dos altres músics de Queens, el cantant Jeffrey Hyman (Joey Ramone) i el baixista Douglas Colvin (Dee Dee Ramone) per formar els Ramones.

El grup va actuar per primera vegada a l'històric club CBGB de Nova York, que també va ser l'escenari dels primers concerts de grups com Talking Heads.

Tommy va deixar les baquetes el 1978, cansat de les gires –va ser rellevat pel bateria Marc Bell, més conegut com Marky Ramone– però va continuar vinculat al grup com a productor d'alguns dels seus discos, una feina que signava amb el seu nom real.

The Ramones es van separar el 1996 després d'un concert de comiat al Palace de Hollywood. Joey Ramone va morir d'un linfome el 2001, Dee Dee va patir una sobredosi mortal el 2002 i Johnny va sucumbir a un càncer de pròstata el 2004.

Després de deixar The Ramones Erdeliy es va centrar en la feina d'estudi i va participar en els enregistraments del disc de debut de The Replacements, Tim (1985) i del disc Neurotica (1987) del grup de punk californià Redd Kross. En els últims anys havia fet alguns concerts de música country i bluegrass amb la seva companya Claudia Tienan, amb la que formaven el duet Unle Monk.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia