cultura

Clara Pérez ocupa la direcció del Museu Comarcal de l'Horta Sud

Opina que aquesta mena d'instal·lacions han de saber oferir una visió profunda del passat i provocar la reflexió sobre el present

Natural de Burjassot i amant del patrimoni cultural, Clara Pérez, és llicenciada en Geografia i Història i està especialitzada en la gestió de patrimoni i museus.

La seua experiència professional, confirma dedicació i vocació cap a la interpretació i difusió dels arrels patrimonials i històrics dels espais més rics del País Valencià i n'és de l'opinió que el museu és el seu hàbitat natural.

La nova directora del Museu, que substitueix el professor Adrià Besó, afronta aquesta etapa amb la il·lusió i motivació necessàries per tal d'incentivar un canvi de perspectiva i és per això que ha manifestat que “la unió entre el museu i el veïnat ha de potenciar l'impacte cultural i social a la comarca de l'Horta”.

És per això que l'objectiu de Clara Pérez és convertir el museu en “un espai de col·laboració entre tècnics, professionals i comunitat a fi de propiciar la participació de la gent de la comarca en tots els àmbits d'actuació; en una paraula, obrir les portes del museu Josep Ferrís March, si és que encara no han estat prou obertes”.

Sota aquesta concepció expressada per la nova directora “el museu ha d'anar més enllà de la mera descripció, ha d'oferir una visió profunda del passat i provocar la reflexió sobre el present”.

Per tal de fer possible aquests pensaments i idees de Clara Pérez, la programació del museu introduirà novetats importants, perquè està persuadida que “el museu i la societat ofereixen a hores d'ara moltes possibilitats d'acció”. No obstant això, a manifestat per activa i per passiva la nova directora, que té la intenció de “continuar el camí recorregut fins ara, en favor de la valoració i difusió del patrimoni de l'Horta Sud”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia