Successos

Condemnat el militar que va agredir una turista en un hotel de Lloret

Se li ha imposat un any i onze mesos de presó i una multa de 600 euros

Va entrar pel balcó a l'habitació de la víctima, a qui va deixar inconscient

El jutjat penal número 5 de Girona ha condemnat a un any i onze mesos de presó Jai Dante de Marcus Burton, un militar de l'exèrcit dels Estats Units que va intentar agredir sexualment una turista de nacionalitat russa a Lloret de Mar, el 2 de setembre del 2012. Segons es considera provat en la sentència, tant la víctima com l'acusat s'allotjaven en habitacions que estaven de costat, a l'hotel Acapulco –la noia en la número 252 i l'imputat en la 251–. Pels volts de les dues de la matinada, l'home va irrompre a l'estança de la denunciant. Va saltar la barana que separava els balcons de les cambres i va entrar-hi per la finestra, que la jove havia deixat oberta perquè feia calor. La víctima, en aquell moment, estava dormint. De sobte, es va despertar i va veure un desconegut dins de l'habitació. Burton, amb l'ànim de satisfer els seus impulsos sexuals, es va col·locar damunt seu i la va començar a ofegar. Es va iniciar un forcejament entre tots dos. Com que la víctima, a més, cridava i demanava ajuda contínuament, el processat la va agafar fortament pel coll i després li va tapar la cara amb un coixí, fins que ella va perdre el coneixement. Quan va recobrar la consciència, es va trobar al terra del lavabo; es va aixecar i va comprovar que al llit no hi havia els llençols.

En la resolució, el jutge, José Sánchez Ruiz, considera que el relat de la denunciant és creïble. “No existia cap mena de relació entre ella i l'agressor. Es descartaria que hagués denunciat Burton per motius d'enemistat o ressentiment. A més, ella presentava lesions, que van ser apreciades quan va ser atesa al centre sanitari.” El magistrat es qüestiona, alhora, com és possible que en la prova d'ADN es pogués extreure perfil genètic de l'acusat i de la víctima en una tovallola i als llençols si no es coneixien. I, malgrat que l'imputat va al·legar que no recordava què va fer perquè anava molt begut, el jutge creu que les imatges de les càmeres de seguretat de l'hotel evidencien que la seva actitud era “del tot normal”: “S'hi pot veure com va sortir de la seva habitació, va pujar a la planta de dalt i hi va deixar els dos coixins de l'estança de la víctima. Va sortir al carrer amb una motxilla, va llençar els llençols i tovalloles en un contenidor i va tornar.”

Burton va ser defensat per l'advocat Joan Pere Zapata. El fiscal inicialment demanava per a ell dos anys i onze mesos de presó, així com una multa de 600 euros. La pena que se li ha imposat finalment és lleugerament inferior. Ha estat condemnat a un any de presó per un delicte de violació de domicili, a onze mesos de presó per un delicte d'agressió sexual en grau de temptativa i a la multa de 600 euros per una falta de lesions. Es va acordar, però, la substitució de la pena de presó per la seva expulsió de l'Estat, amb la prohibició que hi pugui tornar durant cinc anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia