cultura

Girona premia el cinema rus de Roman Khrushch

El 26è Festival de Cinema distingeix la pel·lícula ‘Pechorin', basada en una novel·la de Lérmotov

Pechorin, dirigida per Roman Khrushch (Rússia), ha estat guardonada com a millor pel·lícula pel jurat de la 26è edició del Festival de Cinema de Girona. La pel·lícula està basada en la novel·la Un heroi del nostre temps, de Mikhaïl Lérmotov, escriptor clàssic rus de mitjans del segle XIX. Fidel a la novel·la, la pel·lícula no segueix l'ordre dels esdeveniments, sinó el reflex en la consciència del protagonista que és a punt de morir.

La cerimònia de cloenda i lliurament de premis del festival, ahir, al Teatre Municipal de Girona, va atribuir un total de 28 guardons a les millors obres d'entre uns 175 films procedents de 35 països que s'han projectat en aquesta edició.

El premi al millor guió ha estat per a Crisis, ¿qué crisis?, dirigida per Manuel Mira (Barcelona), una obra ambientada en un futur hipotètic, no molt llunyà, en què la crisi s'ha acabat i queda prohibit parlar-ne.

Eusebio Poncela s'enduu la millor interpretació masculina pel seu paper a Bluu, dirigida per Alain Deymer (Eivissa), i Hui Chi Chiu el guardó per a la millor interpretació femenina a Huidas, dirigida per Mercedes Gaspar (Madrid). La millor fotografia ha recaigut en Piotr Duhovskoy per Pechorin, mentre que el premi a la millor música original ha estat per a Ricardo Boya, per Ànima, dirigida per Joan Frank Charanssonet (Barcelona). Entre els altres premiats, Aliens vs Music, dirigida per Stefano Bertelli (Itàlia) s'emporta el premi a la millor pel·lícula d'animació; Tentative d'épuisement d'un lieu parisien, dirigida per Yan Chapotel (França), queda premiada com a millor pel·lícula de cinema de creació. En la secció de websèries, han estat distingidesCinema para Piso, dirigida per Santiago Mazarro i Alejandro Chávez, pel que fa a comèdia, i La caída de Apolo, dirigida per Oriol i Marc Puig, en l'apartat de drama.

La cerimònia d'ahir es va tancar amb la projecció de les obres premiades en el concurs Smart Films, organitzat pel consistori gironí i obert a curtmetratges rodats durant Girona Temps de Flors.

LA XIFRA

28
guardons
han estat atribuïts entre 175 films de 35 països projectats en aquesta edició del festival gironí.

‘Blink', de Diego Latorre, pels curts gironins

En l'apartat Girona Curtmetrages, el festival reunia una àmplia secció, amb gèneres diversos, que inclou pel·lícules d'autors gironins o vinculats a la demarcació de Girona. En aquest cas, el jurat ha seleccionat com a millor pel·lícula Blink, dirigida per Diego Latorre (Llagostera). En aquest treball de 19 minuts, el protagonista, Lucio, és un adolescent introvertit que passa les nits somiant amb Greta, la noia que s'estima. A poc a poc, com que la realitat li sembla lletja i les persones que l'habiten, irreals, comença a preferir passar l'estona somiant abans que vivint, fins al punt que s'enganxa a tancar els ulls.

En la mateixa secció, el guardó per a la millor interpretació ha anat a José María Blanco pel seu paper a La otra cena, dirigida per Albert Blanch (Amer). Blanco interpreta el paper d'un ancià que sobreviu en una ciutat en ruïnes.

En l'apartat de millor fotografia s'ha premiat Aitor Echevarría per 30 segundos, dirigida per Javi Muñoz (Lloret de Mar), i el premi a la millor música original ha estat per a Francisco Ruiz Musulén i Luis Elices per Mills papier mache, dirigida per Maria Salgado Gispert (Sant Antoni de Calonge).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia