Salut

Societat

Sexe i afecte en la discapacitat

Gemma Deulofeu i Clara Clos recullen el tema en un llibre

Ho edita Comanegra

Gemma Deulofeu i Clara Clos han publicat Sensuales. Relatos de sexo y afecto en la discapacidad, un llibre editat per l'editorial Comanegra i que ha estat presentat a Olot per les dues autores, amb la intervenció del president de la Cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón, i la psicòloga i membre d'Aanee i El Paraigua Teresa Pijoan.

Les autores expliquen que amb aquest llibre han volgut fer visible la realitat d'algunes persones amb necessitat de suport i, en concret, com viuen i expressen la seva intimitat i sexualitat. “Hem volgut compartir històries personals i, a la vegada, que fos un llibre útil i que enquadrés una mica més com s'ha d'entendre i atendre aquesta àrea  de la salut de les persones”, ha indicat Gemma Deulofeu. Per això, ha remarcat que parlen de drets, de recursos, de conceptes i de reflexions compartides.

L'estructura del llibre també  segueix aquest fil: 13 històries amb uns apunts finals de les autores i una part amb informació pràctica i aplicada per a les persones amb discapacitat, els professionals i famílies del seu entorn. “És un llibre pensat  per a tothom i no necessàriament vinculat al món de la discapacitat”, ha remarcat.

Deulofeu remarca que, en el sector assistencial, sí que hi ha més consciència sobre el fet sexual, cosa que contrasta entre la població en general, en la qual, segons ella, predominen molts mites i idees errònies que no ajuden a tractar amb respecte i igualtat les persones amb necessitat de suport. “Els protagonistes de la seva vida són ells i les decisions sobre la seva sexualitat és seva i no pas propietat dels qui els ajuden i estimen. Aquest és l'equilibri difícil, ajudar-los deixant que facin el seu camí, donar suport sense sobreprotegir excessivament”, afirma, tot recordant que hi ha poca bibliografia en català i poc valenta, a diferència del llibre de Comanegra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia