cultura

La Nit de Poetes recordarà el geni de Machado i Vinyoli

La 21a edició de la vetllada literària tindrà lloc el 19 de setembre i inclourà el documental ‘Girona explica Vinyoli'

Hi participaran Jaume Bosquet, Àngel Rodríguez, Josep Solà i J.M. Sala-Valldaura

La 21a edició de la Nit de Poetes de Girona, que tindrà lloc el divendres 19 de setembre, a les 10 de la nit, al pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat –i, si plou, a l'auditori Josep Irla–, ha triat com a Poeta de sempre Antonio Machado, en el 75è aniversari de la seva mort, i a la segona part l'escriptor homenatjat serà Joan Vinyoli, que fa 100 anys que va néixer i 30 que va morir. Aquests dos genis de la poesia encapçalen el programa de la vetllada literària organitzada per la coordinadora Nit de Poetes i l'associació Amics de la Unesco de Girona, representades ahir a la presentació de la 21a edició per Dolors Reig i Roser Balló, al costat del poeta Lluís Lucero com a coordinador de la primera part i de Martí Peraferrer com a director de la segona, l'homenatge a Vinyoli, que aquest any introdueix un canvi important, ja que la poesia teatralitzada en directe es complementarà amb la projecció fragmentada del documental Girona explica Vinyoli.

La primera part, Poetes d'avui (i de sempre), s'obrirà amb la poesia d'Antonio Machado i tot seguit quatre autors catalans actuals llegiran els seus propis poemes: Jaume Bosquet (Salt, 1956), premi Miquel de Palol 2013; Àngel Rodríguez (Figueres, 1966), Josep Solà (Santa Coloma de Farners, 1946) i Josep Maria Sala-Valldaura (Gironella, 1947), premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2013 i, entre molts altres mèrits, autor d'un estudi referencial sobre la poesia de Joan Vinyoli. La primera part es completarà amb la participació de les guanyadores dels Jocs Florals de l'Ajuntament de Girona 2014, en la categoria de secundària postobligatòria: Núria Fàbrega (Les Alzines) i Marina Vinardell (els Maristes).

LA XIFRA

45
persones han participat en el documental ‘Girona explica Vinyoli', narrant la biografia del poeta.

Un documental amb Girona com a protagonista

La segona part de la Nit de Poetes inclourà el documental ‘Girona explica Vinyoli', filmat en només 4 dies per Marc Pineda, alumne ja graduat de l'Eram, i protagonitzat per 45 persones i la mateixa ciutat de Girona, que és “un personatge molt important”, segons Peraferrer. Persones anònimes, la majoria sense experiència davant de la càmera, narren la biografia de Vinyoli en 45 localitzacions diferents de Girona. El DVD resultant es planteja també com una bona eina pedagògica per als instituts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia