Societat

Quaranta entitats, per l'Ateneu de Salt

Han iniciat una campanya per pressionar l'Ajuntament perquè s'avingui a negociar la creació d'un centre popular

Crear un ateneu popular a Salt resulta més complicat del que semblava al principi. La quarantena d'entitats que hi ha actualment al darrere del projecte han iniciat una campanya per explicar-lo a la ciutadania i per pressionar el consistori perquè s'avingui a negociar la creació del futur equipament i el model de gestió.

La campanya, anomenada A Salt tenim un projecte, consistirà en diverses accions amb motiu de la festa major, que comença avui. Es faran samarretes amb l'eslògan de la campanya, també s'ha editat un vídeo promocional que explica el projecte, es penjaran cartells a les barraques de les entitats que els donen suport i es promourà el projecte en el marc del Can Panxut Festival, que se celebrarà a la plaça Sant Jaume divendres. L'assemblea presenta els elements que des del seu punt de vista identifiquen el projecte: “La intergeneracionalitat, la potenciació de la vida associativa, la inclusió, la connexió i articulació de la comunitat, la promoció de relacions socials i cooperació, la dinamització del territori, l'accés i espais no exclusius i la gestió democràtica.” Per fer-ho realitat proposen la creació de comissions de treball dels àmbits cultural, educatiu i laboral, i social, que aportin projectes a una comissió o entitat gestora, de caràcter popular. A partir d'aquí hi hauria un ens format per les entitats ciutadanes i l'Ajuntament que s'encarregaria de dinamitzar el projecte –les entitats– i d'aportar-hi el personal –l'Ajuntament–. L'Ateneu es faria a la Factoria Cultural Coma Cros. Avisen que el projecte és un document de treball per poder començar a negociar. Per la seva banda, el govern veu dificultats legals en la configuració del projecte tal com el proposen. L'assemblea, però, ho considera “un argument pantalla” perquè, des del seu punt de vista, es pot tirar endavant si hi ha la voluntat política.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia