cultura

Una obra rica en matisos la darrera d'Elvira Cambrils

Un llibre que no passa desapercebut perquè és «Tot el que tinc per ballar amb tu»

Aquest és un llibre que no passa desapercebut. Estem davant d'una gran novel·la que captiva des de l'inici i que gràcies a la història que s'hi narra però també per la forma com es narra manté encés el desig d'avançar en la lectura fins a l'última línia. «Tot el que tinc per ballar amb tu» és un cant a la felicitat i al dret a reconquistar-la, a assaborir-la; a més d'un reconeixement al poder de la filosofia com a teràpia, entesa per Feli, la protagonista, com “el fanal que il·lumina la carretera”, que aconseguirà recórrer gràcies, d'una banda, al tarannà adquirit per genètica, i, d'altra, a la voluntat nascuda de la reflexió que l'empeny a seguir endavant amb tenacitat i confiança, compartint desinteressadament allò de bo que té la vida.

Però també gràcies a l'atzar que posa al seu abast les circumstàncies i la gent que li facilita el recorregut, un recorregut que cal fer amb la protagonista, un camí que cada lector gaudirà en funció de les seues vivències i expectatives.

Tot partint d'un clar domini de la tècnica de l'escriptura, Elvira Cambrils es val d'un ventall de personatges magníficament construïts, que constitueixen les peces imprescindibles del trencaclosques que es va conformant per a fer avançar la trama principal, i de les reflexions filosòfiques que elabora la protagonista a petició de la neboda, amb qui manté una relació epistolar via Internet, una mena de lliçons on intenta posar llum de manera molt oberta sobre temes tan diversos com la maternitat, l'amor i el desamor, l'amistat, el treball i l'oci, entre d'altres.

De bon segur caldria abundar en temes molt presents en l'obra, com la mort, la transcendència o els dubtes, la por i els remordiments o la rebel·lia i fins i tot aquell punt d'egoisme que es fa present en algunes decisions de la protagonista... i resseguir al llarg de la història les petges del mite de Dànae i Perseu.

Però també és cert que una novel·la com aquesta no s'esgota en una ressenya, per això conclouré, sense més, convidant-vos a gaudir d'aquesta obra tan rica en matisos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia