Economia

Els Aspres d'Empordà volen promoure el seu paisatge

Els municipis de Capmany, Cantallops, Sant Climent i Espolla s'agrupen en un consorci per potenciar l'especificitat del seu territori

Un espai web reagrupa l'oferta turística dels pobles

“Ens lliga un paisatge, la cultura megalítica, i una activitat agrària lligada a la producció de vi i oli, que són la base del turisme que volem potenciar”, diu Josep Guiolà, president del Consorci Aspres de l'Empordà. L'alcalde de Sant Climent Sescebes i els edils de Capmany, Cantallops i Espolla han començat a concretar les primeres accions d'aquest consorci que es va formalitzar ara fa dos anys.

Tot i deixar clar que no volen anar en contra de les marques i campanyes de promoció que ja existeixen i en les quals també s'inclouen, els quatre alcaldes coincideixen a defensar que l'Empordà més interior té uns atractius propis que volen potenciar. Per visualitzar aquesta realitat, ahir es va presentar el portal www.aspresemporda.cat, un espai web d' informació turística i de serveis dels 4 municipis, amb propostes de senders megalítics, rutes enològiques (és en aquest espai que es concentra el major nombre de cellers de la DO Empordà), agenda d'activitats i oferta d'allotjament i restauració.

Amb un pressupost de 14.000 euros, els alcaldes admeten que tenen mitjans escassos –i que a més “als municipis els toca rebre de totes bandes”–, però creuen en el potencial dels seus municipis i en el desenvolupament sostenible dels seus recursos.

El consorci queda obert a més municipis de la zona que s'hi vulguin afegir. Per donar-se a conèixer, el consorci comença amb la convocatòria d'un concurs de fotografia. Els premiats seran recompensats amb lots de productes locals i invitacions a hotels o restaurants dels Aspres. A banda, 12 fotografies seran escollides per crear un calendari de les activitats programades pels 4 pobles al llarg de l'any.

LA XIFRA

4
pobles,
Capmany, Cantallops, Sant Climent i Espolla, són els impulsors del consorci que es pot obrir a més pobles.

Entre l'Albera i els turons dels Aspres

L'Observatori del Paisatge de Catalunya estableix 7 unitats de paisatge per a la comarca de l'Alt Empordà, dues de les quals són la muntanya de l'Albera i els turons dels Aspres. El consorci dels Aspres s'estén sobre aquestes dues unitats i reivindica precisament la seva singularitat per la diversitat que es conforma al límit d'aquestes dues àrees. En sentit estricte, una quinzena de municipis pertanyen a l'àrea dels Aspres i els quatre pobles fundadors deixen la porta oberta a futures incorporacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia