cultura

El que pensen els avis i àvies sobre la independència, recollit en un documental

Marc Clarió i Bernat Garrigós impulsen el projecte ‘Història d'un futur'

Es finança a través de Verkami i és previst que es presenti al setembre a Girona

Sí-sí. Sí-no. No... Molts són els que encara dubten sobre què votaran el 9-N en el procés de consulta previst per saber el que els catalans i catalanes volem sobre l'actual encaix amb l'Estat espanyol i si es considera factible la independència com a solució. I si hi ha un col·lectiu procliu als dubtes aquest és sens dubte el de les persones de més de 70 anys. Recollir la seva opinió, la seva ideologia i els seus dubtes sobre tot allò que envolta el procés nacional que està vivint Catalunya és l'objectiu d'un projecte titulat Història d'un futur, endegat per gent compromesa amb el país.

El resultat serà un documental d'una hora que es presentarà oficialment a Girona al setembre i inclourà vuit testimonis amb perfils ben diferenciats: pel que fa al lloc d'origen i l'orientació política, lluitadors republicans i nacionals, persones que han viscut afusellaments i assassinats polítics per les dues bandes de la guerra... testimonis que expliquen com han arribat actualment a la seva posició en favor del dret a decidir o de la independència.

El saltenc Marc Clarió, que es fa càrrec de la producció, la realització, l'edició i el muntatge, és l'ànima del projecte juntament amb el promotor i coproductor garrotxí Bernat Garrigós. Amb el suport de diversos professionals del sector audiovisual, estan portant a terme aquest projecte que no només va dirigit al públic de la tercera edat, ni de bon tros, ja que segons diu Marc Clarió va dirigit als més joves, i està “concebut com un missatge d'esperança i ànims que els més grans els han volgut transmetre. El documental també és un homenatge per a Maria Dolors Duocastella, l'artista i actriu també coneguda com la Suri, un referent de la vida cultural a Terrassa, que va morir pocs dies després de realitzar la seva entrevista per a aquest documental.

El procés de rodatge ha consistit a enregistrar durant els mesos d'abril a
juny les entrevistes per diverses poblacions de Catalunya. Actualment s'ha obert un Verkami que finalitzarà a final de mes per poder finançar la postproducció del documental, amb aportacions que van des dels 2 fins als 150 euros.

LES XIFRES

8
testimonis de diferents llocs d'origen i orientacions polítiques apareixeran al documental.
2
euros és l'aportació mínima i 150 euros la màxima en el procés de micromecenatge que han endegat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia