Societat

Juan Español Español

El ministeri obre el període d'inscripció per a l'escolarització en castellà

Utilitza com a exemple al seu web un nom d'alumne fictici poc comú que pot semblar una provocació

Que darrere el somriure del ministre Wert s'amaga un home cínic i provocador és cosa sabuda. El que desconeixíem era que aquestes qualitats també eren compartides pel personal del seu ministeri, que ha tingut el detall de posar com a exemple per complimentar el formulari per sol·licitar l'escolarització en castellà un nom fictici tan comú com Juan Español Español. És a dir, que l'alumne Español vol estudiar en espanyol allà on no hi ha oferta pública en castellà. Si volien fer una gracieta, el que han aconseguit és sumar un punt més a la provocació que representa en si mateix el decret pel qual el ministre Wert vol imposar, sigui com sigui, el castellà a les aules catalanes, trencant el model d'immersió lingüística i desoint no només l'administració, sinó també la comunitat educativa.

Ahir va entrar en vigor el decret d'abast estatal, però que està fet a mida per a Catalunya, segons el qual els pares que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà i no disposin d'una plaça pública poden matricular-los en un centre privat, escolarització que pagarà el ministeri i després descomptarà al govern català. El ministeri va fixar en 6.057 euros el cost anual d'una plaça. El decret, aprovat l'11 de juliol, acabarà al Tribunal Constitucional, segons va assegurar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha denunciat de totes les maneres possibles l'abús de poder que suposa la mesura.

Amb tot, l'aplicació d'aquest decret a Catalunya és impossible, atès que no hi ha cap centre privat que imparteixi les classes únicament en castellà. Deu ser per això que, en el dia d'avui, l'Associació de Centres d'Ensenyament Privat no Concertat, que aplega 68 centres, no ha rebut cap petició d'escolarització en castellà.

Els pares de Juan Español Español, amb DNI 12123123-F (l'F deu ser de la felicitat per poder estudiar en espanyol), un cop cursada la seva petició podrien haver d'esperar fins a sis mesos per saber si la seva petició ha estat admesa pel ministeri. En cas de trobar una escola privada que s'ajusti a les condicions establertes per l'administració estatal, no tindran cap més remei que avançar el cost de la matrícula i les mensualitats en la seva totalitat fins a rebre els diners del govern espanyol, un cop iniciat el curs. Així treballa el ministeri de Wert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia