Societat

L'ermita romànica de Santa Maria del Collet a Calonge ja té campana

Pesa prop de 100 quilos, és obra de la foneria Rifer i té diverses inscripcions gravades

El bisbe de Girona la beneirà per la Mare de Déu d'Agost

L'ermita de Santa Maria del Collet a Calonge ja té la seva campana, de gairebé 100 quilos, que ha estat finançada per l'Ajuntament. Els operaris l'han penjat aquesta mateixa setmana i tornarà a estar a punt per repicar després de l'acte de benedicció que anirà a càrrec del bisbe de Girona, Francesc Pardo, per la Mare de Déu d'Agost. La campana és obra de la foneria Rifer i té un relleu on es pot veure la imatge de Maria Assumpta, de sant Benet i l'escut de l'Ajuntament de Calonge. La campana també conté les inscripcions “ora et labora” i recorda que l'ermita on està situada formava part de l'antic priorat benedictí de Santa Maria del Collet (o del Mar) de Calonge, que es va unir al de Sant Daniel de Girona l'any 1432. Una altra inscripció recorda que la campana té com a nom Maria del Mar, i la data en què serà beneïda pel bisbe de Girona,

L'ermita de Santa Maria del Collet està situada en un petit turó a tocar de la platja a Sant Antoni de Calonge. Els seus orígens es remunten com a mínim al segle XIII. Tot i això, tant l'ermita com l'antic monestir de monges benedictines que va estar habitat fins al segle XIX se situen sobre un turó en el qual hi havia un antic assentament romà, la vil·la romana del Collet.

L'ermita, situada en l'entorn de l'antic monestir, es va convertir en una casa de pagès i ja durant el segle XX va passar a ser residència d'estiueig. Actualment la finca és propietat municipal.

LA DATA

15.8.2014
Benedicció.
El bisbe de Girona, Francesc Pardo, presidirà l'acte de benedicció a les sis de la tarda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia