cultura

Mor Lauren Bacall

L'actriu tenia 89 anys, va participar en més de 60 pel·lícules i va aconseguir un Oscar d'honor el 2009 per la seva contribució a l'edat d'or del cinema

Howard Hawks la va fer debutar al cinema al costat de Bogart, amb qui va viure fins a la mort de l'actor

L'actriu Lauren Bacall va morir ahir al seu domicili de Nova York a causa d'un vessament cerebral a l'edat de 89 anys, segons ha confirmat a Twitter el compte oficial de l'entitat que gestiona el llegat de Humphrey Bogart. Bacall va estar casada amb Bogart des del 1945 i fins a la seva mort, el 1957, i van tenir dos fills junts, Stephen Humphrey Bogart i Leslie Bogart.

Va aconseguir un Oscar d'honor el 2009 per la seva contribució a l'edat d'or del cinema. Malgrat que es definia com una perxa sense pits i amb peus grossos, va ser Miss Greenwich el 1942 i es va convertir en model.

De fet, la seva bellesa va cridar l'atenció de Howard Hawks, quan només tenia 17 anys, i la va fer debutar al cinema amb To Have and Have Not al costat de Bogart, amb qui va viure 12 anys fins a la mort de l'actor. Va treballar en més de 60 pel·lícules. D'entre la seva filmografia destaquen El son etern, Cayo largo, Cómo casarse con un millonario (amb Marilyn Monroe), Asesinato en el Orient Exprés i El amor tiene dos caras (per la qual va ser nominada a l'Oscar).

Bacall va coprotagonitzar diverses pel·lícules amb John Wayne i va compartir rodatge amb molts dels galants de l'època com James Stewart, Rock Hudson, Gary Cooper, Gregory Peck, Tony Curtis i Paul Newman. Entre les seves últimes aparicions destaquen Diamants, del 1999, i les dues primeres parts de la trilogia americana de Lars von Trier.

El 1982 va rebre el premi Donostia al Festival de Cine de Sant Sebastià, i el 1993, el Cecil B. De Mille que atorga l'Associació de Periodistes Estrangers de Hollywood.

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia