cultura

Música

Macarrons d'èxit

Ian Sala, de Roses, va guanyar divendres el 36è Concurs de Cançó de Salitja

El grup Parellop es va endur el premi del jurat popular

Com deia un espectador del 36è Concurs de Cançó de Salitja, Ian Sala semblava que s'acabava de llevar quan va sortir a l'escenari, amb un estil desganat i la veu mandrosa. I va començar a recitar –més que cantar– una llarga llista de coses de la seva parella que li agraden més que els Macarrons de la iaia, que és el títol de la cançó que presentava a concurs. No sabem com són els macarrons de la seva iaia, no els hem tastat, però se la deu estimar molt, perquè, de fet, uns dies abans va intentar, sense èxit, canviar la cançó que presentava per una altra que a la seva iaia, que feia anys, li agradaria més.

Però les normes són les normes. Va sortir a cantar divendres al pati dels Delmes de Salitja i els macarrons d'aquest músic de Roses, que podria passar per parent d'Albert Pla, van triomfar. El jurat li va atorgar el primer premi; el jurat popular (escollit aleatòriament entre els espectadors), es va decantar per Parellop (Aquest estiu), un grup d'estil country. Rere Sala, van classificar-se, en segon lloc, Alba Tor (Margarides) i Pit Mec & The Drama, amb Negre (tercers). Sala es va deixar anar amb el trofeu del concurs a la mà, i quan va ser a l'escenari per repetir la cançó gairebé l'haurien d'haver fet fora. Va demanar interpretar una altra cançó, va explicar que, de fet, ell no volia tocar els Macarrons de la Iaia, sinó una altra, i va demanar permís per cantar una tercera cançó. “Mai tinc tant de públic”, es va mig excusar. “Però si no voleu que canti més m'ho podeu dir, eh, sigueu sincers”, va demanar. El cas és que no és el primer cop que l'Ian, la iaia i els Sala de Roses triomfen a Salitja. De fet, la seva germana (Rusó Sala) ja es va posar Salitja a la butxaca quan va concursar-hi fa quatre estius.

Com en els darrers anys, es van escoltar un munt d'estils: cançó d'autor, punk, blues, rock, reagge, folk, etc. El ple, a més, va ser absolut. La festa havia començat amb un discurs en defensa de la llengua catalana del presentador, que va demanar una botifarra de pagès del públic dedicada al president estatal, Mariano Rajoy. I així va ser.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia