Política

Una V en tres dimensions

Més de dues mil persones van participar en l'assaig de la V que es va fer a la desembocadura del Fluvià per mar, terra i aigua

El mosaic, adreçat a la presidenta del Brasil, deia “els catalans votaran llibertat”

Per terra, mar i aire, va ser la imatge tridimensional que l'ANC de l'Empordà va aconseguir dibuixar ahir a la desembocadura del Fluvià. Ho va fer amb la participació de més de 2.000 persones en un nou assaig de la V, un dels més nombrosos fins ara, segons els organitzadors. La major part dels assistents es van situar als dos braços de la desembocadura; dins el mar es va confeccionar el vèrtex de la V amb l'ajuda d'uns caiacs i, al cel, uns ultralleugers van sobrevolar la concentració formant una V.

La majoria dels assistents provenien de les dues marxes que van sortir a primera hora del matí de l'Escala i d'Empuriabrava respectivament, per confluir a les dotze del migdia a la desembocadura del riu. A les dues marxes s'hi havien inscrit 1.200 persones. Però els organitzadors es van veure gratament sorpresos amb l'arribada de gent que s'hi va presentar al migdia espontàniament. “S'han superat totes les previsions; la marxa de l'any passat va reunir 200 persones i ara estem parlant de més de 2.000”, va destacar una portaveu de l'organització, integrada per l'ANC de l'Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Dins la V, un dels braços de la desembocadura va acollir un mural adreçat a la presidenta del Brasil, Dilma Rouseff, amb el següent missatge: “el 9-N els catalans votarem llibertat”. El mural es traslladarà l'11-S a la Via Catalana 2014 convocada a Barcelona. Després de la mobilització, la gent va anar-se'n progressivament de la gola i es va traslladar fins a Sant Pere Pescador, on es va fer una fideuada popular amb 800 persones apuntades.

En el assaig de la V d'ahir, en què va dominar un ambient familiar, s'hi van veure algunes cares conegudes, com la del cantant Lluís Llach que, en el moment en què va ser descobert, va acaparar l'atenció d'alguns assistents, que van voler fer-se fotos amb ell. Sobre l'afer de Pujol, Llach va manifestar que afegia més raons al procés independentista. “Fins ara teníem tres motivacions: la històrica, la nacional i l'econòmica. I el cas Pujol ha confirmat la quarta, que és la qualitat democràtica. Això que ha passat boicoteja un país i la seva democràcia. Per tant, si fem un país nou ha de ser sense que aquestes situacions es repeteixin”, va raonar. Tant Llach com la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, el vicepresident Jaume Marfany i el president de Súmate, Eduardo Reyes, que també van participar en l'acte de Sant Pere Pescador, es van mostrar convençuts que la Via de l'11-S serà un èxit i es convertirà, segons Marfany, en “el trampolí” que permetrà que al poble català vagi a votar el 9-N. Forcadell va assegurar que no hi ha cap impediment per fer la consulta. I “d'aquí no ens trauran”, va dir de manera contundent.

Més inscrits en l'11-S
El nombre d'inscripcions que es formalitzen diàriament a l'ANC per participar en la Via de l'11-S és de 10.000. Ara per ara n'hi ha unes 200.000. Marfany es va mostrar convençut que s'arribarà a les 500.000.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia