Opinió

LA GALERIA

Qüestió de (mal) temps

Si les coses han anat bé, doncs es reconeix i prou. I si han anat malament toca analitzar el perquè, més enllà de la meteorologia

“L'agost ha anat molt bé.” Això, dit per un hoteler, sembla gairebé un impossible. Però és el que ha fet el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras Espígol, que no ha tingut problemes per reconèixer que aquest mes d'agost ha anat molt bé als hotelers de la ciutat. Això sí, sembla que és gràcies al mal temps. Però com que mai plou a gust de tothom, mentre uns admeten que sort n'han tingut de la pluja, els altres culpen el mal temps de totes les seves desgràcies. Aquest és un cap de setmana per fer balanç turístic, que és el que va fer ahir mateix aquest mateix diari. I la conclusió és que la temporada no ha estat a l'altura de les il·lusions que el sector hi havia dipositat. Més d'un pensarà que cada any és igual. O sigui, que com cada any el sector turístic es queixa per vici, tant és com li hagi anat. No tinc cap mena de dubte que aquesta ha estat una temporada difícil per al sector turístic de casa nostra, ja que les expectatives eren molt altes. Com tampoc no tinc cap dubte que part de la culpa és d'haver patit un dels pitjors estius dels últims anys, meteorològicament parlant. Però tampoc no tinc cap dubte que a alguns negocis els ha anat bé. Fins i tot més bé que a l'estiu passat. Fa pocs dies, un jove que té un petit supermercat a Roses reconeixia en privat que aquest any havia estat millor que el passat. En públic, ho deia amb la boca petita per tots aquells del seu voltant que no pensaven el mateix. Doncs tampoc no es tracta d'això, d'haver d'amagar-se. Si les coses han anat bé, doncs es reconeix i prou. I si han anat malament, potser toca analitzar el perquè, però també més enllà de la meteorologia. Ens dirigim al públic adequat? Oferim un bon servei? Oferim una bona relació qualitat-preu? Ens hauríem de renovar? Oferim una oferta complementària de qualitat, més enllà de sol i platja? No porta enlloc queixar-se abans de l'estiu perquè no omplirem, durant l'estiu perquè no hem omplert tant com voldríem, i després perquè no sabem què passarà. Controlar el temps, o el mal temps, no està a les nostres mans... de moment. Però segur que encara es pot fer més per assegurar que el mal temps no ensorri una temporada. Potser es podria començar per, com diu el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, fer una reflexió per reorientar el sector i buscar nous mercats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia