cultura

La història de l'art segons Ilich Roimeser

L'artista exposa els seus monotips al Taller de Tabakov de Cadaqués

Pel nom sembla gairebé soviètic, però va néixer a Barcelona el 1982 i, pels llocs on ha viscut fins ara –Girona, Olot, Vic i, finalment, Cadaqués–, es diria que ha buscat deliberadament una vida cada cop més retirada. Al Taller de Tabakov, situat als baixos de l'estudi ran de mar, a la Riba Pitxot de Cadaqués, que comparteix amb dos joves artistes més, Ilich Roimeser presenta ara, fins al 13 de setembre, el seu nou treball: una galeria de retrats de noms de referència de l'art del segle XX –Van Gogh, Picasso, Dalí, Bacon, Kahlo, Warhol– en què la força del realisme és aplacada per un toc d'humor, una picada d'ullet en forma de tatuatges, exvots o transparències de valor simbòlic.

Roimeser, que va iniciar-se en el grafit i la il·lustració –ha concebut els dibuixos dels tres discos del saltenc Tom Hagan– i ha estat alumne de Vicenç Huedo, Sebi Subirós i Evdokim Perevalsky a La Mercè de Girona, obté els seus retrats dibuixant amb un bastonet de cotó damunt planxes tintades de policarbonat que després imprimeix al paper i acaba de dibuixar amb aquarel·la o acrílic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia