Societat

Sabadell tindrà el 2015 una nova llar per a discapacitats

CIPO gestionarà la residència, de 22 places

Busca patrocinadors per finançar part de les obres del projecte

“És una necessitat perquè els nostres usuaris i les seves famílies es fan grans”, explica el director, Xavier Martínez. L'Ajuntament de Sabadell ha cedit per vint anys a l'empresa social sense afany de lucre CIPO un local al complex del parc Central perquè el transformi en una llar residència amb 22 places per a persones amb discapacitat intel·lectual. El director confia que les obres comencin aquesta tardor –“entre octubre i novembre”– i que finalitzin la primavera del 2015. El pressupost dels treballs és “d'uns 220.000 euros”. L'entitat espera sufragar una part important del cost de les obres a través de patrocinadors privats i dels diners que arribin de la Generalitat. El local, que té prop de 500 metres quadrats, es dividirà en dues zones i tindrà diferents espais comuns, com la cuina.

“No és ni un macrocomplex ni únicament una residència”, deixa clar Martínez, abans d'explicar que els usuaris de l'espai interactuaran i que es treballaran aspectes com l'autonomia personal amb el suport de monitors. Per això, “l'espai és essencial”, diu el director. La nova residència serà al costat del parc Central, un dels grans espais oberts de la ciutat, prop de transports públics.

L'entitat ja gestiona tres llars residència a Sabadell. Dues són en pisos cedits per l'Ajuntament a través de Vimusa, l'empresa d'habitatges municipals. “Probablement es tancaran i els usuaris ocuparan el nou espai”, explica Martínez. CIPO es va plantejar el 2012 la creació de la llar com una necessitat, ja que els usuaris, procedents dels serveis de l'entitat, requerien d'un espai per tenir una vida autònoma.

LA XIFRA

220.000
euros
és la inversió que ha de fer CIPO per reformar el local cedit per l'Ajuntament i convertir-lo en una llar.

La cooperativa de pares creada l'any 1968

CIPO SCCL, ara una empresa social sense afany de lucre, va néixer l'any 1968 gràcies a la iniciativa d'un conjunt de pares que volien una alternativa per als fills després de l'etapa escolar. Treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental en dos vessants: la integració sociolaboral i l'atenció integral de les seves necessitats. Actualment té un centre especial de treball i un centre de teràpia ocupacional i gestiona tres llars residència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]