Successos

Policial

El policia polivalent de Puigcerdà

Un agent de la Policía Nacional va fer de municipal, amb mig uniforme seu i mig de la policia local, durant la festa de l'Estany

Polèmica a Puigcerdà per l'actuació voluntariosa d'un policia durant les passades i concorregudes festes de l'Estany de Puigcerdà. De cintura per avall anava amb l'uniforme del CNP (Cuerpo Nacional de Policía) que li correspon i de cintura per amunt vestia la jaqueta amb l'escut de la policia local de Puigcerdà i la corresponent gorra del cos municipal. Els complements també eren mig i mig: l'arma, del CNP, i l'emissora, de la policia local.

La presència d'aquest agent, meitat municipal, meitat policía nacional, fent serveis de seguretat el dia 24 d'agost durant les festes de l'Estany, ha estat denunciada pel Sindicat Professional de Policies Municipals SPPM-CAT, que ha demanat que s'obri un expedient informatiu per determinar si els fets són constitutius de faltes disciplinàries per a responsables de la policia local de Puigcerdà, segons la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

De fet, se'l va veure dinant amb dues caporals de la policia local, un àpat pagat per l'Ajuntament, segons el sindicat.

Per la seva banda, el CNP també ha obert una informació interna un cop els seus comandaments van haver comprovat amb els seus propis ulls a través d'una fotografia el que creien que era una mentida: que un dels seus agents de fronteres destinat a Puigcerdà patrullava uniformat com un municipal. I la conclusió ha estat que difícilment es pot emmarcar l'acció del noi com una falta dins del reglament disciplinari. Al diccionari de la llengua general, però, hi han trobat diversos qualificatius per aplicar-li, entre els quals ingenu i inconscient.

El jove policia, que fa aproximadament un any que està destinat a Puigcerdà, comparteix pis amb un agent de la policia local de la població i a través del company de pis va saber que anaven curts de personal per a les tasques de seguretat de les festes. I es va oferir com a voluntari per col·laborar en les tasques policials pròpies de la Policia Municipal. I els comandaments van acceptar la seva ajuda.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va contextualitzar els fets en la ruta de carrosses de la festa de l'Estany, que és molt concorreguda. Segons ell, s'hi mou molta gent i els cal suport per garantir la seguretat de l'acte. Un suport que no pot oferir només l'Ajuntament per les limitacions de personal que té. Per això, recorren a voluntaris de diverses entitats de la vila, de protecció civil i, fins i tot, algun particular. Piñeira va confirmar que ha rebut un escrit del sindicat i que ara estudiaran els fets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia