Societat

El 40% de llars amb nens de l'Estat tenen dificultats per arribar a final de mes

Gairebé la meitat de les famílies monoparentals i el 40% de nombroses, en risc de pobresa

L'ONG Educo denuncia la vulneració dels drets dels infants

Quatre de cada deu famílies amb fills de l'Estat reconeixen que tenen dificultats o moltes dificultats per arribar a finals de mes. Si s'analitzen les famílies sense fills, es troben en aquesta situació el 31%. Un altre estudi, en aquest cas el presentat ahir per l'ONG Educo a Madrid, fa evident que la precarietat afecta una mica més les famílies amb fills i, sobretot, si són monoparentals –amb un únic adult– o nombroses.

El benestar de la infància a Espanya 2014, informe elaborat amb dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), d'Eurostat i de la Comissió Europea, recorda que la meitat de les llars monoparentals i el 40% de les nombroses estaven l'any passat en risc de pobresa, mentre que el percentatge és del 26,4% en el col·lectiu de famílies formades per dos adults i dos fills.

Pel que fa a les diferents zones de l'Estat, segons l'informe, de cada cent infants en risc de pobresa, 25 són a Andalusia; 15, a Catalunya; 10, a València, i 10, a Madrid. “S'ha produït una vulneració progressiva dels drets de la infància des del 2007”, conclouen els autors, que recorden que “els estats tenen l'obligació de defensar els drets dels menors”.

Educo també incideix en les poques ajudes a les famílies: mentre a països com Alemanya i Irlanda l'Estat ajuda al 100% de les famílies; a Espanya reben algun suport una de cada deu. Múrcia (42%), Andalusia (40%) i Canàries (38%) són les comunitats amb més risc de pobresa infantil, i les que en tenen menys, Navarra (15,9%) i Madrid (20%).

LES XIFRES

6.000
infants
van rebre l'any passat a tot l'Estat suport de l'ONG Educo per poder quedar-se al menjador escolar.
29,9
per cent
d'infants estan en risc de pobresa a l'Estat. La taxa de la població entre 18 i 64 anys és del 21,9%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia