Urbanisme

Montgat eixampla un tram del passeig Marítim

Les obres de rehabilitació han permès guanyar més de dos metres i facilitaran la convivència entre vianants i ciclistes

La fase següent allargarà les millores fins al límit amb el Masnou

Els operaris enllesteixen aquests dies les obres de rehabilitació del tram del passeig Marítim de Montgat que va des del turó on hi ha el túnel del tren fins a l'espai que ocupa la llotja de pescadors. Es tracta d'un tram de 247 metres lineals on en alguns casos s'ha pogut duplicar l'amplada d'una via que, per la seva estretor, feia molt difícil la convivència entre vianants i ciclistes.

Les obres, que van començar el març passat i que havien de durar quatre mesos, s'han allargat perquè han inclòs els treballs de demolició d'algunes barraques vinculades als establiments de banys centenaris del municipi i la desaparició d'horts, que han permès que el passeig guanyés amplada en alguns dels punts més estrets. Ara el tram remodelat de la via té una amplada mitjana de 3,5 metres.

La rehabilitació ha costat 450.000 euros, que han sufragat a parts iguals l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'alcalde de Montgat, Francesc Garcia, explica que el fet que les arques municipals estiguin “sanejades i sense deute” ha permès que s'hagi pogut assumir la meitat dels costos del projecte, tot i que avança que per abordar la remodelació del tram que falta fins al límit amb el Masnou caldrà la implicació de la demarcació de Costes, “i crec que s'esforçaran per poder-ho fer”, afirma.

Els treballs han inclòs la renovació de l'enllumenat i la instal·lació elèctrica, millores en el mobiliari urbà i l'enjardinament de la zona. L'Ajuntament demanarà a Costes que la passera de fusta provisional que s'ha instal·lat a la platja per facilitar el pas dels vianants mentre duren les obres pugui quedar-se a la sorra de forma definitiva.

LA XIFRA

450.000
euros han costat les obres
en aquesta primera fase de remodelació del passeig Marítim de Montgat.

LA FRASE

El bon estat financer de l'Ajuntament ens ha permès assumir el 50% del cost d'aquestes obres
Francesc Garcia
Alcalde de Montgat

Llarga vida al tradicional “Rotllo”

El “Rotllo”, nom popular amb què es coneix la tradicional subhasta de peix, ja ha tornat al seu emplaçament habitual un cop s'han acabat les obres del tram més proper a la plaça, on cada migdia els pescadors de la vila venen les captures del dia. L'activitat, que té la particularitat de ser l'única subhasta de peix cantada que es manté al litoral català, està en tràmit d'aconseguir el reconeixement com a patrimoni d'interès cultural, que garantiria la seva preservació. De moment, les cistelles de peix fresc dels membres de la Confraria Verge del Carme han tornat a l'espai d'abans perquè el pressupost d'aquest tram de les obres no ha permès fer-ne una remodelació substancial. Tot i això, l'alcalde de Montgat, Francesc Garcia, explica que les millores de l'espai estaran incloses en la pròxima fase de la remodelació del passeig Marítim. La idea és poder guanyar uns metres al litoral per poder desplaçar la subhasta al mateix nivell del passeig. Això permetria que el passeig Marítim fos més ample en aquest punt i a sota s'hi podrien fer uns locals que quedarien al nivell de la platja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia