Opinió

La columna

Quan piquen a baix

Durant el funeral de Nelson Mandela, a Barack Obama i a la primera ministra danesa, Hellen Thorning-Schmidt, els van enxampar fent-se autofotos –selfies– per immortalitzar les monades que es prodigaven. Diuen que la Michelle va agafar una emprenyada del 14 i que de tornada a Washington va castigar el seu marit a passar un parell de nits a l'habitació Lincoln, on encara habita el fantasma de l'expresident i no hi ha cristià que hi dormi. Segur que és una llegenda urbana, però del que hi ha constància gràfica és dels morros de pam de la primera dama veient el seu marit interactuar amb la nòrdica.

De fet, la relació de víctimes per haver-se fet fotos o vídeos amb el telèfon mòbil és molt més llarga i prosaica. Va des d'una noia que es va estampar contra un camió mentre es retratava conduint, fins a un noi que va perdre el control de la moto i es va obrir el cap, una altra que es va matar quan intentava fotografiar-se des de dalt d'una torre, o uns policies que van perdre la feina per haver-se gravat fent el boig al cotxe patrulla. Sense oblidar la regidora que es va filmar en una sessió sexy per al seu amant i aquest la va distribuir per tot el poble. Els famosos també estan abonats a deixar constància gràfica de la seva activitat més lúbrica. Ho hem sabut quan un hacker ha trencat els codis de seguretat del núvol on una colla d'artistes guardaven les seves autofotografies en pilota picada o en postures sexualment compromeses.

El que més m'al·lucina a hores d'ara no és que hi hagi qui vulgui deixar constància de les seves formes rotundes i voluptuoses. O de les seves habilitats al catre. La joventut és curta i cadascú l'allarga com pot i vol. El que sorprèn és que amb l'enorme casuística d'exemples que demostren la fragilitat dels sistemes de protecció de la xarxa, encara hi hagi qui hi dipositi els seus secrets mes íntims sense pensar en les possibles conseqüències. Exhibicionistes i professionals del bròquil a part, és clar. L'única explicació deu ser, com no es cansa de repetir un bon amic, que quan piquen a baix, a dalt no hi ha mai ningú. O una versió més moderna, l'amor se'n va però el selfie es queda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia