Política

L'acte unionista de Tarragona atreu 3.500 persones

Societat Civil presenta una reinterpretació històrica que obvia Franco

Rebutgen l'autodeterminació com a via

Unes 3.500 persones, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, van reunir-se ahir al vespre a la crida de celebració alternativa de la Diada que va fer Societat Civil Catalana (SCC) a Tarragona, i en què van reivindicar el seny i la senyera com a símbols d'una Catalunya que continuï sent espanyola. “Avui som molts milers, malgrat els obstacles”, va assegurar el vicepresident de l'entitat, Joaquim Coll, que va denunciar que el procés sobiranista és “una òpera bufa”. L'entitat va insistir durant els parlaments en el seu rebuig a una consulta sobre la independència de Catalunya, i va assegurar que “els catalans no necessiten enemics per ser-ho”, en paraules del seu president, Josep Ramon Bosch. “La independència ni la volem ni ens convé”, va sentenciar el president.

A la convocatòria s'hi va afegir, com ja estava anunciat, l'exministra socialista Carme Chacón (que va tenir el suport de diversos regidors del PSC a Tarragona i l'exalcalde de Tortosa Joan Sabaté), a més de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el president de Ciutadans, Albert Rivera.

Un dels moments centrals de l'acte va ser la projecció sobre les restes de la capçalera del circ romà d'un documental amb una reinterpretació de la història de Catalunya, oferint, segons SCC, la versió “real” de la mateixa. Al breu documental, però, no es va fer cap referència a la dictadura franquista (tan sols a la Guerra Civil) i es va destacar l'etapa de “prosperitat” que es va viure després de la fi de la Guerra de Successió, el 1714. De fet, el vicepresident de SCC va carregar durament contra la commemoració del Tricentenari, que ha fet servir, al seu parer, “banderes que només expressen odi”.

Abans, diversos participants van desplegar una senyera gegant a l'amfiteatre romà de Tarragona després d'una breu manifestació pel centre de la ciutat.

SCC, que va declinar oferir les seves dades de participació a l'acte, va fer arribar fins a la ciutat 28 autobusos gratuïts, a més de costejar el viatge en tren des de Barcelona. Segons el president de l'entitat, en l'organització hi havien participat fins a 2.000 voluntaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia