Victòria Batet i Arxer, artista pintora

La Victòria Batet i Arxer ha estat una persona vital, alegre i compromesa amb allò que tant li agradava: pintar. De ben petita destacà per la seva afició al dibuix. El seu pare va tenir l'encert d'anar guardant aquests dibuixos i d'inscriure-la a classes de dibuix amb l'entranyable donya Tula fins que va tenir 12 anys. La resta ho va aprendre de forma autodidacta.

En temps de guerra es va anar a refugiar al mas Vicens, de Solius, d'on seria el seu marit, en Joan Vicens i Malagrida. Allí, amb la seva cunyada, la Maria Vicens, va començar a fer esbossos a ploma dels masos de Solius, una col·lecció que es va poder veure en una exposició a Santa Cristina d'Aro.

La seva passió des de petita va ser pintar flors, i a mesura que l'artista anava madurant va destacar per la seva gran tècnica. El seu taller era una petita galeria situada a la plaça Maragall, on abans havia tingut una sabateria. Gairebé sempre pintava escoltant música clàssica perquè deia que dóna pau a l'esperit i crea una atmosfera relaxant per treballar.

Han estat gairebé trenta anys com a artista, realitzant exposicions arreu de les comarques gironines i a la seva ciutat natal. El dia 1 d'agost del 2000, l'Ajuntament li va fer un homenatge en reconeixement a la seva trajectòria artística i humana.

Amb el seu traspàs, la ciutat de Sant Feliu de Guíxols perd una altra artista, que, com d'altres, estimava la seva ciutat i la projectava allí on anés. Ara ens queda el seu record i tot el llegat d'olis i aquarel·les de flors tan vives.

(*) Joan Vicens i Tarré, en nom de tota la família, recorda la figura de la seva àvia, la pintora Victòria Batet i Arxer, que va morir

el dia 3 de setembre als 89 anys

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.