Administracions

El govern d'Albiol torna a fer populisme, aquest cop amb les taxes municipals

Presenta com a novetat l'ajornament d'impostos per a persones amb dificultats, que s'aplica des del 2013

La mesura inclou interessos de demora

El Partit Popular de Badalona s'ha tornat a erigir en el defensor dels més desafavorits en la presentació de les ordenances fiscals per l'any vinent. La gran novetat anunciada pel regidor d'Hisenda, Ramon Riera, és la possibilitat d'ajornar el pagament per a aturats amb càrregues familiars. Es dóna el cas, però, que l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, que té delegades les funcions de recaptació d'impostos a la ciutat, ja ofereix des del 2013 aquesta possibilitat als ciutadans que no es puguin fer càrrec del pagament en un sol termini, tal com ha confirmat la gerent de l'organisme, Silvia Cano. Es tracta d'una via per poder recaptar els impostos de manera fraccionada que inclou els corresponents interessos de demora, que varien en funció del termini d'ajornament i de l'endarreriment en el pagament. Tot i això, Ramon Riera va anunciar durant la presentació que la mesura “va clarament en la línia de facilitar tot el possible les coses als veïns de Badalona que estan en una pitjor situació econòmica”. L'Organisme de Gestió Tributària preveu fins aquest any la possibilitat de fer ajornaments de fins a 48 mesos, mentre que la mesura presentada per l'Ajuntament parla de cinc anys però en cap cas és nova. Les ordenances no preveuen increments ni cap actualització. Després de tres anys de pujades, serà precisament el 2015, any d'eleccions municipals, quan no es tocaran les taxes.

“Vendre fum”

Des del grup municipal d'ICV-EUiA, el regidor Àlex Mañas, critica que el PP “pretengui vendre fum i enganyar la ciutadania de Badalona de manera barroera” i denuncia que el que es presenta com a mesura social inclogui “el cobrament d'interessos a la gent que més pateix la crisi”. A més, des d'ICV es torna a demanar al govern que es permeti la domiciliació de l'IBI en quatre terminis en comptes dels tres actuals, com ja va demanar l'any passat.

Des del grup de CiU retreuen a Albiol un cop més el costum d'apuntar-se com a pròpies mesures d'altres grups, com és el cas de la bonificació del 75% de l'impost de vehicles per als autònoms empadronats a Badalona que facin sevir el vehicle per treballar. El president del grup de Convergència, Ferran Falcó, assegura que Albiol “no té la categoria política per reconèixer els fets”. Aquesta mesura, proposada per CiU com a condició al govern municipal per a l'aprovació dels pressupostos del 2012, ha començat a aplicar-se aquest any i estarà inclosa en les ordenances fiscals del 2015 “en les mateixes condicions o bé millorades”, segons el regidor d'Hisenda.

LA XIFRA

5
anys de termini
per ajornar el pagament dels impostos municipals és la mesura anunciada per l'Ajuntament.

LA DATA

2015
Les ordenances fiscals
de Badalona per l'any vinent no preveuen cap increment ni actualització.

LA FRASE

Volem facilitar les coses als veïns de Badalona que estan en una pitjor situació econòmica
Ramon Riera
Regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Badalona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia