Medi ambient

La retirada dels pous de s'Abanell és imminent

L'ACA gasta uns 400.000 euros per treure els blocs de la platja de Blanes

Per Marigó, farà millorar la sorra

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) començarà dimarts a retirar els deu pous de captació de la platja de s'Abanell de Blanes. L'ACA invertirà uns 400.000 euros per treure les construccions de formigó de la platja, que fins al 2010 servien per abastir aigua a la dessalinitzadora de la Tordera i que ara estan en desús. L'ACA també treurà un bloc de la punta de Tordera, a Malgrat (Maresme). Les obres s'allargaran tres mesos i costaran uns 400.000 euros. Un tècnic de l'ACA ja va ser ahir a Blanes per parlar amb responsables de Medi Ambient de l'Ajuntament per perfilar els detalls de les obres. L'ACA desmantellarà els blocs de s'Abanell i unes casetes de transformació de corrent.

L'ACA, que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, va acceptar començar les obres per retirar els pous a partir del 15 de setembre. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), explica que havia estat una petició del consistori per no perjudicar la temporada turística.

Marigó assenyala que treure els pous en desús és un primer pas per regenerar la sorra de la platja. Quan s'acabin les obres, els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar i els responsables dels càmpings, amb l'ajut del Ministeri de Foment, prendran “mesures immediates” per millorar la sorra de s'Abanell.

Marigó assenyala que els pous provocaven “remolins” i contribuïen que s'evaporés la sorra en cas de temporal. Hi ha un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que aconsella, entre altres coses, la col·locació d'unes pantalles per retenir la sorra.

Tres càmpings

La maquinària de les empreses que treballaran a s'Abanell afectarà l'activitat de tres càmpings, diu el batlle. La platja ha estat afectada cíclicament per les llevantades, que s'han endut bona part de la sorra. Fa uns quatre anys que els efectes del mal temps són menys agressius.

LA FRASE

Sense els pous, el ministeri, Blanes, Malgrat i els càmpings podrem actuar per regenerar la sorra
Josep Marigó
alcalde de blanes (psc)

LA DATA

23.09.14
És la data
en què començaran els treballs de l'ACA per treure els deu pous de la platja de s'Abanell de Blanes.

LA XIFRA

3
mesos
és el termini previst per enretirar els pous, construïts fa una quinzena d'anys i que estan en desús.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia