Política

JOSEP M. VILA D'ABADAL

PRESIDENT DE L'AMI

“Hem de lluitar per votar el 9-N”

“Que els socialistes s'apuntin a debatre és una gran notícia”

“Més de dos terços de la població vol que el poble pugui manifestar-se lliurement”

Josep Maria Vila d'Abadal, a banda de ser l'alcalde de Vic, és president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que conjuntament amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han impulsat la moció de suport al 9-N.

La moció ha tingut èxit.
Un èxit clar. Amb només dos dies s'hi han afegit 600 ajuntaments i una gran quantitat d'alcaldes estan trucant a l'AMI dient el dia i l'hora del seu ple. Segurament serem més de 600 municipis, que vol dir més de dos terços de la població i una gran quantitat de representants dels ciutadans que volen que el poble pugui manifestar-se lliurement.
Barcelona també hi ha donat suport.
És un gran èxit de tot el moviment tenir la capital al capdavant i al costat de tot aquest moviment independentista municipalista. És un goig.
El PSC, per la seva banda, impulsarà una moció alternativa. Què hi diu?
Que els socialistes també s'apuntin a debatre és una gran notícia. Es limiten només al dret a decidir, cosa que ens va bé, perquè ha de ser així, la gent també ho ha de saber. Els socialistes són demòcrates, cal fer debat i no tancar-se a la celebració de la votació que és el que fa el PP, que no és democràtic.
Lluiten pel que els demana el poble.
Els alcaldes i els regidors tenim un contacte constant amb les persones que t'animen a seguir endavant i a no afluixar. L'AMI sempre ha donat suport a l'Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural quan han fet actes de convocatòria popular. Convidarem Carme Forcadell i Muriel Casals a acompanyar-nos el 4 d'octubre a fer el lliurament de les actes dels plens al president Mas. També les farem arribar a Europa per demostrar que no és només el president, sinó que des del món local també es vol votar el 9-N.
I si malgrat tot la consulta no arriba?
Si no es fes, la reunió que assenyala el president és el pas adequat. Cal trobar-nos amb les assemblees, Òmnium i representants polítics i institucionals. Estaríem en una situació de punt mort, antidemocràtica, perquè on s'és vist que en democràcia les lleis estiguin per damunt del poble? Seria una situació molt greu si no es deixa votar el poble català. Hem de lluitar per poder votar el 9-N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia