Política

Tres de cada quatre catalans volen un referèndum

La nova enquesta Òmnibus mostra que un 58,8% dels ciutadans estan a favor d'un estat propi

Un 87,6% acceptarien el resultat d'una consulta sobiranista

La nova enquesta Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat mostra que un 73,8% de la població catalana està d'acord que un referèndum és la millor manera de saber quin futur polític volen els ciutadans per a Catalunya. Hi estan totalment d'acord un 54,7%, mentre que un 18,9% hi estan més aviat d'acord. En cas que se celebrés un referèndum independentista, un 87,6% dels enquestats asseguren que acceptarien el resultat final, fos quin fos.

Pel que fa a un futur estat propi dins d'Europa, un 58,8% s'hi mostren favorables o més aviat favorables mentre que un 32% s'hi mostren en contra o més aviat en contra. Un 51,8% dels ciutadans consultats estan totalment d'acord que el Parlament hauria de tenir més poder per decidir sobre tot allò que afecta els ciutadans, mentre que un 25,6% hi estan bastant. Per contra, s'hi oposen totalment o en part un 18,3%. Pel que fa a la capacitat fiscal de la Generalitat, un 65,6% estan a favor que les administracions catalanes passin a recaptar i decidir la distribució dels impostos. Un 50,3% se senten només catalans o més catalans que espanyols, mentre que un 37,4% se senten tant una cosa com l'altra. Només espanyols o més espanyols se'n senten un 7,8%. L'enquesta fa moltes altres preguntes sobre infraestructures, sanitat o consum, per exemple.

Com al País Basc però sense morts

Nou estirabot de la dirigent d'UPD, Rosa Díez, contra el procés a Catalunya. En la clausura d'unes jornades organitzades per UPD a Gijón, diumenge, va assegurar: “Si no fos perquè al País Basc ens mataven, això de Catalunya seria pitjor.” Així ho recull el diari Elcomercio.com, segons publica Vilaweb. Díez hi va afegir: “A Catalunya tot semblava tan normal, tan europeu, que ha anat germinant. La societat ha anat acceptant aquest discurs en què el nacionalisme sembla allò modern, progre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia