Política

Les entitats insten Garcia Albiol a tolerar la consulta

El batlle badaloní rep el Pacte Local pel Dret a Decidir

L'oposició força plens en diversos ajuntaments del país

En algunes ciutats i davant la negativa dels alcaldes de torn a elevar a un ple el debat sobre la consulta, han estat els partits de l'oposició qui n'ha forçat la convocatòria. Badalona n'és un exemple. CiU i ICV-EUiA, amb el suport extern d'ERC i la CUP, van fer efectiva ahir la petició del ple, que l'alcalde Xavier Garcia Albiol haurà de convocar en els pròxims 15 dies. Ahir també va ser el dia en què el batlle del PP va rebre els representants del Pacte Local pel Dret a Decidir, que li van demanar que no impedeixi la consulta.

Altres municipis que no escaparan al debat tot i que el govern no l'ha promogut seran Terrassa, on els grups municipals de CiU i ICV-EUiA (socis de govern del PSC) han acordat introduir la moció de suport a la consulta del 9-N a l'ordre del dia del ple ordinari de dijous; Santa Coloma de Gramenet, on CiU ha anunciat que la presenta en la sessió de dilluns, i Sabadell, on el ple se celebrarà probablement divendres, gràcies a l'acord entre CiU, ICV, EUiA i l'Entesa per Sabadell. Mataró, on la moció la presenten CiU, ICV i la CUP, afrontarà avui el debat.

A Cornellà de Llobregat, el PSC, amb majoria al consistori, ha aturat la possibilitat de debatre la moció al ple ordinari de divendres que CiU volia presentar, argumentant que “no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixin la competència municipal”.

Sí que es produirà el debat a Tarragona, gràcies a la sol·licitud de CiU i ICV-EUiA, i a Lleida, on la junta de portaveus va pactar ahir celebrar el dia 30 el ple extraordinari per debatre el suport al 9-N. La petició era de CiU i el PSC la va acceptar, però ajornant-ho a després de les Festes de Tardor i la Fira de Sant Miquel d'aquesta setmana. El PP, per la seva part, va amenaçar de plantar aquest ple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia