Successos

Pena lleu per a un implicat en l'11-M per la falsificació de la firma d'un conseller

Nasreddine Amri, condemnat a sis mesos de presó pel cas de les cartes de desnonament amb la firma de Joaquim Nadal enviades a cases de Vidreres

Nasreddine Amri, un home tunisià que va ser condemnat a dos anys de presó per haver ajudat a fugir, facilitant-los documentació falsa, alguns dels implicats en els atemptats de l'11-M després de l'episodi suïcida de Leganés, ha estat ara condemnat pel jutjat penal número 4 de Girona a una pena de sis mesos de presó pel cas de la falsificació d'un contracte de lloguer a favor seu d'una casa de Vidreres que duia la signatura falsa del llavors conseller de la Generalitat Joaquim Nadal.

Nasreddine Amri, tunisià de 37 anys, conegut com el falsificador de l'11-M, va ser jutjat el 15 de maig passat per un episodi ocorregut el desembre del 2007, quan va aparèixer a les cases dels antics peons de camins de Vidreres amb un contracte al seu nom amb la firma del llavors conseller Joaquin Nadal que li atribuïa el dret d'ús del número 20, on va aconseguir instal·lar-s'hi durant un dia aproximadament fins que el fill del legítim beneficiari de la casa va canviar el pany en descobrir la falsedat del document. Per les mateixes dates, a la resta de cases (propietat de la Generalitat cedides gratuïtament a les famílies dels antics peons) es van trobar sota la porta un avís de desnonament, en què s'advertia que havia expirat el termini de la concessió dels habitatges, que també portava la signatura, falsa, del conseller Nadal. Durant el judici, Amri es va negar a declarar, i el fiscal li va atribuir un delicte continuat de falsedat de document públic en concurs amb un delicte d'usurpació d'un bé immoble, pel qual va demanar tres anys de presó, i alternativament va proposar que se'l condemnés a set mesos de presó per un delicte tipificat a l'article 393 del Codi Penal, per haver fet ús d'un document fals.

La magistrada Leyre González Carabaies ha condemnat Amri només pel cas de la falsificació del contracte que Amri va esgrimir per fer-se valer com a llogater legítim de la casa número 20. La magistrada considera que en aquest cas se li pot atribuir el delicte de falsificació, independentment que no s'hagi provat que ell hagués estat la mà executora del document fals, perquè el document duia les dades personals de Nasreddine Amri i era evident que ell, sabent que el document era fals, en volia fer un ús per al seu benefici, per atribuir-se l'accés a un habitatge de forma gratuïta. La sentència considera, però, que no es pot condemnar Amri pel delicte d'usurpació de béns immobles perquè el temps que va disposar de l'habitatge va ser escassament d'un dia. Pel que fa als avisos de desnonament a la resta de cases, la magistrada absol Amri perquè considera que no s'ha acreditat ni que fos l'autor de les falsificacions ni el repartidor que les va deixar a les portes dels habitatges. I, per tant, ja no entra a valorar si eren falsificacions matusseres que no enganyaven ningú, com al·legava la defensa d'Amri, Joan Pere Zapata.

LA XIFRA

6
mesos
de presó ha imposat el jutjat penal número 4 de Girona a Nasreddine Amri per falsificació.

Certificats de matrimoni falsos

L'Audiència de Barcelona ja va condemnar Nasreddine Amri a set mesos i 15 dies de presó per un altre cas de falsificació, en aquest cas de certificats de matrimoni, que es va destapar quan la Policía Nacional el va detenir a Sils i li va trobar impressores i segells de diferents ajuntaments per falsificar certificats d'empadronament. L'estratègia de la trama consistia a falsificar certificats de matrimoni entre ciutadans tunisians i ciutadanes franceses que servien perquè s'expedís als homes, com a casats amb europees, el permís de residència a l'Estat espanyol. Els membres del grup de falsificadors, segons els càlculs de la policia, arribaven a cobrar fins a 6.000 euros als beneficiaris dels certificats de matrimoni que els proporcionaven. Per aquest cas, el fiscal havia demanat set anys i mig de presó. A tots els judicis Amri es nega a declarar i si obre la boca és per exigir drets o fer retrets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia