Economia

El govern hi veu la “voluntat d'anar contra Catalunya”

El conseller Homs critica que sigui la comunitat que menys inversió rep en termes relatius

El PSC considera “inadmissible” la partida destinada per Madrid

L'enèsim càstig del govern espanyol al territori català, tot i no ser cap sorpresa, no va ser ahir ben rebut per les institucions i organitzacions del país, que hi veuen un interès clar d'anar “contra Catalunya”, segons les dures paraules que va dedicar a aquesta qüestió el portaveu del govern, Francesc Homs, en la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català. Homs va criticar “l'arbitrarietat i discrecionalitat” amb què s'ha elaborat el projecte del pressupost general de l'Estat i va assegurar: “No només no se'ns ha respost a cap dels 23 temes, sinó que avui, permetin-me la ironia, ens han regalat el rècord de ser qui menys inversió rep del conjunt de l'Estat espanyol” en termes relatius, va dir. El conseller de la Presidència es referia així a les 23 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va traslladar al president del govern espanyol en la reunió mantinguda a finals de juliol.

Tampoc els socialistes van poder valorar positivament un pressupost que menysté el territori. El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, va qualificar d'“inadmissible” la partida d'inversions per a Catalunya, tot i que s'ho va fer venir bé per acusar també el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, de no fer prou per evitar-lo.

Lucena va assegurar que no entén que el govern espanyol perseveri “en l'error en un tema tan sensible, que és una profunda injustícia i que suscita tota mena de reaccions justificades i adverses”. “Ho atribueixo a l'obcecació, que voreja l'arrogància, del govern de l'Estat i del seu ministre Cristóbal Montoro, va dir. “Però tampoc podem posar bona nota a les gestions que hauria d'haver fet Mas-Colell per corregir aquesta xifra”, va assegurar. Per Lucena, el nivell d'inversió “seria un altre” si Mas-Colell mantingués un diàleg més fluid amb el govern espanyol, i va citar com a exemple l'acord tancat entre l'executiu espanyol i el basc per salvaguardar la llengua basca a la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomqe).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia