Política

El Parlament acorda tornar a demanar la recusació del president i un ponent del TC

Denuncia la imparcialitat dels dos jutges per haver militat en el PP

El text es presenta amb caràcter d'urgència perquè pugui arribar al ple del tribunal

La mesa del Parlament reunida ahir al vespre d'urgència va acordar tramitar un escrit de recusació contra el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, d'acord amb la sol·licitud que els havien fet arribar unes hores abans
els partits del bloc sobiranista (CiU, ERC, ICV i
la CUP). El text també
inclou una segona recu-sació contra Pedro José González-Trevijano, el magistrat que actua de ponent en el recurs de l'Estat contra la llei de consultes. Els portaveus dels grups van reclamar que la recusació es presenti amb caràcter d'urgència i fonamenten la seva decisió en la imparcialitat dels dos magistrats per haver militat en el PP i per la seva afinitat ideològica amb aquest partit.

Amb aquest nou procediment, les formacions esmercen tots els esforços i espremen els mecanismes jurídics per tal que la llei de consultes pugui sortir il·lesa del TC, tot i que el recorregut de la recusació podria ser efímer atenent els precedents. El juliol del 2013 la cambra ja va acordar per una àmplia majoria demanar la recusació del president del TC després que transcendís que havia militat en el PP. La petició, en arribar a l'alt tribunal, va decaure i no va arribar ni a ser debatuda en el ple, si bé va generar discrepàncies entre els seus membres.

El març del 2014 la mesa va tornar a demanar la recusació contra els dos magistrats esmentats per evitar que participessin en la sentència contra la declaració de sobirania, però l'escrit de recusació no va arribar a ser debatut perquè el tribunal va emetre pocs dies abans la sentència que deixava anul·lada la declaració. Els grups parlamentaris intenten aquesta vegada no fer tard, motiu pel qual aviat serà tramesa la recusació al TC en espera que aquesta vegada, com a mínim, s'obri un debat en el tribunal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia