Política

L'acampada pel 9-N se'n va cap a la plaça de Catalunya

L'acció de Desobeïm, que es manté fins diumenge, substitueix l'intent frustrat de fer-la davant de la Delegació del Govern espanyol

Un miler d'universitaris van recórrer abans el centre de Barcelona

Unes dues-centes persones convocades per Desobeïm van iniciar ahir a la nit una acampada tolerada a la plaça de Catalunya a favor de la celebració de la consulta del 9-N i que, segons van decidir en assemblea, s'allargarà en principi fins diumenge. Una acció que diversos col·lectius de l'esquerra independentista no van poder fer els dies previs davant de la Delegació del Govern espanyol al carrer Mallorca de Barcelona –el primer dia, els acampats van ser desallotjats ràpidament pels Mossos, que abans-d'ahir a la tarda ja van tancar tots els accessos a l'edifici des dels carrers adjacents.

Al vespre, prop d'un miler d'universitaris de la plataforma Estudiants 9-N es van manifestar des de la plaça de la Universitat de Barcelona fins a la plaça de Sant Jaume passant pel carrer Pelai, la Rambla i el carrer Ferran.

Darrere d'una pancarta amb el lema “Aturem les classes. Activem la democràcia”, els estudiants universitaris es van manifestar amb estelades i banderes roges cridant “Desobeïm pel referèndum” o “Votarem per decidir-ho tot” davant la curiositat de centenars de vianants, sobretot turistes, que omplen diàriament la Rambla barcelonina. La manifestació es va dissoldre davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, des d'on els universitaris es van desplaçar cap a la plaça de Catalunya per reprendre l'acampada pel 9-N.

L'acampada va ser l'acte final d'una jornada dedicada al procés, que va tenir lloc a diverses universitats catalanes durant tot el dia. Per exemple, a la UPF van començar les classes del matí a l'Àgora els professors de ciències polítiques Anna Ginés, Jaume López i Lluís Pérez, i el professor de dret Abel Escribà, dedicades al dret a decidir, que van precedir una cercavila reivindicativa, una actuació castellera i una xerrada sobre l'educació que hauria de tenir una Catalunya independent, abans del dinar popular.

A l'Autònoma es va fer una cercavila i es va llegir el manifest de la plataforma estudiantil. A la Universitat de Barcelona es va fer l'acte simbòlic d'Omplim les urnes, i una assemblea oberta per preparar la vaga d'universitats i instituts que s'ha programat pels dies 7 i 8. També a la Universitat de Lleida es van fer concentracions davant del rectorat i una assemblea oberta d'estudiants a la Rovira i Virgili de Tarragona. Universitats de les Illes i el País Valencià van organitzar actes de suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia