Societat

L'Alcúdia viu enguany la XX edició de la Fira Gastronòmica

La inauguració està prevista per a dimecres 8 d'octubre i també enguany roman fidel a la seua identitat

El dimecres 8, a les 7 de la vesprada, es farà la inauguració oficial de la XX Fira Gastronòmica de l'Alcúdia, que romandrà oberta al públic fins diumenge 12 d'octubre.

El secret de la convocatòria d'esta fira, quan moltes altres que van nàixer amb ella han desaparegut del calendari firal, o bé s'han convertit en esdeveniments sectorials, és “ser fidels a la nostra identitat” segons els coordinador d'aquesta, Lluís Ribera.

Per això la Fira de l'Alcúdia sempre s'ha preocupat de ser un mostrador per als productes autòctons, tant tradicionals com novells, i sempre amb un bon nivell de qualitat. Formatges, vins i licors, embotits de totes les comarques, dolços...

Tot i això tampoc no es descuiden de buscar nous expositors. Enguany s'ha renovat molt el sector de Bodegues, amb la participació de Codorniu, dels destil·lats i licors de 69 Brosses, les cerveses Spigha d'Alcoi, els vins de Xaló i els de les 5 bodegues agrupades a l'estand Terra dels Alforins.

Tampoc no faltara Bodegues Belda, el gerent de la qual, Daniel Belda, serà homenatjat en el transcurs del dinar de Putxero per ser l'únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.

Quant els productes de fora del País Valencià que cal destacar, a la 20 edició hi haurà dos expositors d'Albacete: Quesos El Colmenar, de La Gineta i Miguelitos de La Roda. A més, Anxoves de Santoña (Conservas Rueda), i seguirem comptant amb les sobrassades i els formatges de les Illes Balears

Com a novetat en esta XX Fira, la fireta d'atraccions s'ha ubicat just al final del recinte, entre les darreres paradetes del porrat i la sèquia reial del Xúquer, en un solar municipal de 8.000 m2”. D'esta manera el recinte firal, comptant totes les dependències, ocupa un espai total de 17.000m2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia