Política

Verds i Equo País Valencià, a punt per a la confluència

Ambdues organitzacions participaran aquest cap de setmana en un congrés de què eixiran com un únic partit amb l'objectiu d'estendre l'ecologia política arreu del País Valencià

Aquest dissabte, 18 d'octubre, tindrà lloc a València l'acte en què es donarà carta de naixement a la nova i més nombrosa organització verda valenciana. Sota el títol “L'ecologia Política. Un compromís amb la Terra i les persones” tindrà lloc el congrés de confluència de les organitzacions Verds-Esquerra Ecologista i Equo del País Valencià, d'acord amb les decisions que els integrants d'ambdues formacions van adoptar en les seues assemblees celebrades a Elda el 28 de juny passat.

La nova organització, la denominació de la qual es decidirà en aquesta jornada, heretarà el treball fet en la societat valenciana per Verds-Esquerra Ecologista, partit fundador de Compromís, i per Equo del País Valencià, mantenint alhora la seua sobirania respecte a qualsevol altra formació política.

La relació entre ambdues organitzacions es remunta als inicis de la present dècada, quan Verds-Esquerra Ecologista participa en la gestació d'Equo, projecte nascut en 2010 amb l'objectiu de generar un espai polític de convergència per al moviment ecologista estatal, per a la gestació del qual es van convocar tots els partits verds de l'Estat. Verds Esquerra Ecologista va signar el llavors anomenat Manifest 4-J (que va tindre lloc el 4 de juny de 2011, Dia Mundial del Medi Ambient).

El nou pas —es transmet des de les executives d'ambdues formacions— “suposa donar coherència al nostre treball com a partit verd. Equo va nàixer amb la idea de reunir davall d'un mateix paraigua tots els xicotets partits que defensen l'ecologia política en l'estat i el que nosaltres farem ara i ací recull això en l'àmbit autonòmic”, indiquen en un comunicat.

L'ecologia política, afigen, “és un corrent ideològic pràcticament desconegut a Espanya i també en la nostra autonomia”. Fins hui, reconeixen, “molts partits verds de l'Estat s'associaven exclusivament amb la defensa de la natura i es limitaven a abordar les qüestions purament ambientals. Però Equo i Verds volem trencar amb aquesta idea equivocada ja que l'ecologia política és un concepte transversal i holístic, que abasta totes les àrees de la política des del punt de vista de la cura de les persones, d'altres espècies i el nostre entorn”.

Essència dels pioners

Després de l'acte del dissabte, en el qual es debatran i aprovaran tant els estatuts de la nova formació com el seu text fundacional, i es triaran els portaveus i l'equip de coordinació, naixerà la nova organització política, hereua del treball dels pioners de l'ecologisme polític valencià.

No debades, Verds-Esquerra Ecologista ha portat fins hui la torxa dels fundadors històrics del primer partit verd valencià i integrat moltes de les persones que més han destacat en l'ecologisme polític al País Valencià. Carles Arnal, un dels seus membres fundadors va ser el primer diputat verd en les Corts valencianes, i Juan Ponce va arreplegar el seu testimoni en la present legislatura integrat en el grup de Compromís, coalició nascuda amb l'impuls de Verds-Esquerra Ecologista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia