Política

El Parlament defensa la legalitat del dret a decidir

Les al·legacions de la cambra contra el recurs de l'Estat al TC sostenen que aquest es basa en “manipulacions”

Dimecres va ser el govern i ahir el Parlament qui va enviar les seves al·legacions al Tribunal Constitucional en contra de l'admissió a tràmit del recurs del govern espanyol a la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N, que va comportar automàticament la seva suspensió temporal.

En l'escrit d'al·legacions, signat pel lletrat major Antoni Bayona, es reclama que es desestimi el recurs de l'executiu de Rajoy perquè es tracta d'una “manipulació de la realitat” i es fonamenta en criteris estrictament polítics. L'escrit, dur amb la posició que ha adoptat l'òrgan constitucional, reconeix que la impugnació només pretén “expulsar del marc constitucional i el joc democràtic la defensa d'una idea política i qualsevol via que pugui servir per expressar-la dins el marc de la Constitució”.

El text evidencia els errors de plantejament que apareixen en el recurs, com ara l'atribució de l'aprovació de la llei només a la consulta del 9-N, i no a qualsevol altra consulta com s'ha previst.

LA DATA

29.09.14
És el dia
que el Constitucional va suspendre cautelarment la llei de consultes i el decret de convocatòria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia