Política

La reforma del port de l'Estartit, en quatre hiverns

L'inici de les obres de la primera fase s'ha endarrerit i preveuen fer el primer moviment de terres per al desembre

Fins a tretze empreses han concorregut al concurs, que es definirà a final de mes

L'ambiciós projecte de millora del port de l'Estartit està en marxa tot i que a un ritme un pèl més lent del que inicialment estava previst. “Els tràmits administratius són complexos”, justificava Eugeni Figa, director del Club Nàutic Estartit, l'operador que assumirà la gestió de la infraestructura portuària de l'Estartit durant trenta anys més després que va ser l'únic que es va presentar al concurs convocat per Ports de la Generalitat.

En el projecte inicial es preveia que les obres s'allargarien durant tres hiverns, però l'endarreriment de l'inici dels treballs ha fet canviar de parer els promotors i ja compten fer que se solapi una fase amb l'altra de tal manera que la primera, que havia de començar a l'octubre i d'allargar-se fins al juny del 2015 no s'arribarà a completar, segons els nous terminis fins al cap de 60 o 70 dies, de tal manera que la resta s'acabaria al segon hivern.

Aquest octubre s'està avançant en el concurs per escollir l'empresa (o empreses) que les faran. Segons explicava el director del Club Nàutic Estartit, fins ara han concorregut tretze empreses al concurs. “Ara estem en període de consultes i d'aclariments i, ben aviat farem la primera tria i ens quedarem quatre o cinc empreses. Penso que, a final de mes, ja estarem disposats a fer-ne l'adjudicació”, afirmava Figa.

L'operador assumeix la despesa de totes les modificacions, que tenen un cost de 12,1 milions d'euros, amb l'IVA inclòs. El valor aproximat de les obres que corresponen a cadascuna de les tres fases previstes en el projecte va de més a menys. La despesa prevista per a la primera fase –que és la més costosa– és de cinc milions més l'IVA.

LA XIFRA

5
milions d'euros
és el cost de la primera fase de les obres, que és la de maquinària més pesant i la més costosa.

Faran els primers retocs al moll central

La primera fase de les obres correspondria als treballs que es preveia que s'havien de fer en un hivern, però que ara ja se sap que no estaran tots a punt per al juny del 2015. Aquesta primera fase, que és la més cara, afecta el dic i el contradic de garbí, l'allargament de l'espigó de llevant, el passeig del dic i del contradic de garbí i la urbanització del moll central. Hi haurà tres equips de treball. En aquesta fase també s' hi hauria d'incloure l'edifici del centre de descoberta i el de serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia