Societat

Càritas vol polítics per a les persones

El nou director de l'entitat reclama mesures eficaces per fer front als greus problemes de la societat catalana

Alerta d'una segona tongada de famílies que són expulsades del pis, ara com a llogateres

“Noto virulènciaquan es parla d'independència i pobresa i tinc dubtes que una solucioni l'altra”

Amb un discurs valent i farcit de dades econòmiques (mostrant la seva sòlida formació en ciències econòmiques i en fiscalitat), el nou director de Càritas Diocesana de Barcelona , Salvador Busquets ( Brasil, 1958), va presentar ahir els reptes de l'entitat catòlica i va posar deures als governants si realment volen lluitar contra la “pobresa extensa, intensa i profunda” que pateix la societat catalana.

Càritas de Barcelona va atendre l'any passat 21.471 persones, que s'han de sumar a les 143.792 ateses per les Càritas parroquials i arxiprestals. Aquesta xarxa al territori constata que no hi ha cap signe que indiqui que les famílies empobrides estan sortint del túnel com insisteix el govern espanyol. Cada any, i des del 2007, hi ha més persones ateses per Càritas i un 70% s'hi mantenen. Un mes i mig després del seu nomenament, Busquets va validar els tres programes específics de l'entitat: habitatge, pobresa infantil i atur. Va destacar els bons resultats del servei de mediació de l'habitatge, dirigit per Carme Trilla, que ha evitat 617 desnonaments negociant i “a vegades barallant-se” amb les entitats bancàries en els últims tres anys de funcionament. Va alertar que ara detecten una segona tongada de desnonaments a famílies ja expulsades del seu pis i que ara no poden pagar el lloguer.

El director de l'ONG catòlica, que durant 17 anys va dirigir la Fundació Arrels, va assegurar que “s'ha enfocat la sortida de la crisi de forma equivocada en haver reclamat el deute a les famílies enlloc de les constructores i s'ha creat un cercle infernal”. Va afegir: “Ho estem fiant tot al món laboral, i ara ens trobem amb persones que tenen feina però no deixen de ser pobres.” Va reclamar als polítics que impulsin grups de treballs “per trobar respostes, no culpables, en l'àmbit financer, l'habitatge i en les grans infraestructures sense ús”.

Crear un parc d'habitatge públic i dictar lleis que evitin els desnonaments i el tall de subministraments bàsics són algunes de les prioritats que clama als polítics, així com que copiïn les noves formacions (sense citar Podem o Guanyem) perquè “escolten les persones i no fan tantes transaccions”. Va apostar perquè “no es torni a cometre l'error de la Transició en apostar més pels partits que per les persones”, i de la independència de Catalunya va expressar els seus “dubtes” de si així es resoldran els greus problemes dels catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia