cultura

El PP de Badalona censura ‘L'estaca' en la clausura del festival Filmets

L'incident va passar durant l'acte de lliurament dels premis del festival de curtmetratges

CiU exigeix la dimissió del gerent de Badalona Comunicació

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha demanat aquest diumenge la dimissió del gerent de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, o el seu cessament per part de l'alcalde del PP, Xavier García Albiol, per haver “intentat censurar” el cant de 'L'estaca' de Lluís Llach durant la gala de lliurament dels premis del festival de curtmetratges Filmets que es va fer aquest dissabte al vespre. Segons el músic Martí Serra, Fernández Saltiveri es va adreçar a la banda durant l'assaig i els va dir que “la peça no es podia tocar”. Durant la gala, Serra va explicar els fets al públic que va cantar, de manera espontània, la popular peça de Llach.

“Algú que es pensa que mana molt ens ha prohibit l'Estaca i crec que ho heu de saber”, va denunciar el músic Martí Serra en el moment en què hauria tocat interpretar aquest tema de Llach. Tot seguit, de manera espontània, les 300 persones que assistien a la gala del festival de curtmetratges Filmets van començar a cantar l'Estaca i els músics els van acompanyar.

Avancem-NECat reclama que s'”assumeixin responsabilitats polítiques”

L'intent de prohibició d'aquest tema ha aixecat molta polseguera a Badalona, on el grup municipal d'Avancem-NECat també ha exigit a l'alcalde, Xavier Albiol, que desmenteixi que va censurar 'L'estaca' a la cerimònia de cloenda o que assumeixi responsabilitats polítiques i cessi el Gerent de Badalona Comunicació. “La censura mai no és un error! Cal que Albiol assumeixi responsabilitats polítiques”, ha reclamat en un comunicat el regidor de l'Ajuntament i Coordinador d'Avancem-NECat Josep Duran.

En el mateix sentit s'ha expressat La Xarxa de Comunicació Local que retransmetia la gala. Aquest mitja ha anunciat via Twitter que obrirà un expedient informatiu per saber quin paper va tenir el gerent de Badalona Comunicació en la censura del tema.

Albiol ho qualifica d'“error”

Per la seva banda, l'alcalde de Badalona, Xavier Albiol, ha qualificat “d'error” els fets en un tuit. “Vull aclarir que si és veritat que algú no va autoritzar a tocar l'Estaca ahir a Filmets crec que és un error”, ha piulat a través del seu Twitter.

Aquesta peça de Lluís Llach s'interpreta des de fa anys durant la gala de cloenda del Filmets abans d'anunciar la millor pel·lícula catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia