Política

Barcelona, capital

L'alcalde, Xavier Trias, ja ha enviat 137 cartes a homòlegs seus d'arreu del món per informar-los del procés i el 9-N

L'Ajuntament barceloní s'implica a fons en la jornada participativa, que promociona amb un miler de cartells a la via pública i anuncis a BTV

Barcelona s'implica a fons en el 9-N. El compliment de l'acord impulsat per ERC en el ple municipal del 3 d'octubre, i aprovat amb el suport de CiU i ICV-EUiA, és ja una realitat. Un total de 137 alcaldes d'arreu del món ja han rebut una carta de Xavier Trias en què els informa del procés sobiranista i de la voluntat de la majoria dels catalans de dur a terme una consulta sobre el futur del país tot i la ferma oposició de l'Estat. La carta, redactada en català, castellà, anglès, italià o alemany en funció de la nacionalitat del destinatari, l'han rebut els màxims representants de les ciutats amb les quals Barcelona està agermanada o té acords de col·laboració, i de les cent considerades més influents d'arreu del món. En l'extensa llista a la qual ha tingut accés aquest diari hi ha alcaldes dels Estats Units, el Brasil, Alemanya, l'Argentina, Bèlgica o l'Estat francès, per posar només alguns exemples. En la carta Xavier Trias informa els seus interlocutors “del ple suport” de Barcelona al procés sobiranista, i vaticina que el 9 de novembre “es refermarà el compromís de Barcelona amb la democràcia i la seva vocació d'estar sempre al costat de la ciutadania”. No és el primer cop que algun d'aquests alcaldes el sent parlar del procés sobiranista. En els seus darrers viatges, Trias ha aprofitat les trobades amb destacats representants d'arreu del món per posar-los al dia del conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. N'és un exemple la llarga conversa que va tenir a principis de mes amb el magnat de la comunicació i exalcalde de Nova York Michael Bloomberg, que va coincidir amb la publicació, al web d'aquesta plataforma multicanal, d'un editorial força crític amb l'actitud del govern de Mariano Rajoy respecte de la reivindicació de la majoria de catalans.

Partidari de la consulta del 9-N

Ahir l'alcalde de la capital catalana va anar més enllà i va assegurar que és partidari de mantenir la convocatòria encara que l'Estat la suspengui per segon cop en els últims dies, un fet que va qualificar de “barbaritat”. “No sé exactament quines conseqüències jurídiques podria tenir [tirar endavant la consulta del 9-N], però jo la faria igualment”, va declarar al matí als micròfons de Catalunya Ràdio. Trias, que fa unes setmanes va aprofitar la presència de 700 alcaldes i alcaldesses d'arreu del país a Barcelona per expressar el seu desig d'aconseguir que la capital “sigui tan estimada pels catalans com per la gent d'arreu del món que la visita cada any”, sembla disposat a portar la implicació de la ciutat amb el 9-N més enllà del contingut estricte de l'acord aprovat en el ple de principis de mes. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha començat a penjar un miler de cartells sobre el procés participatiu en fanals i suports publicitaris de tota mena, com els que hi ha a les parades d'autobusos, amb l'objectiu d'informar els ciutadans de la convocatòria. Al mateix temps, mantindrà i intensificarà la campanya d'anuncis que des de fa dies ja emet BTV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia