Política

Presència desmunta vint mentides sobre Catalunya

Publica el dossier ‘Desmuntant el no', amb arguments contra les fal·làcies de l'Estat contra Catalunya

Presència publica aquest diumenge el dossier Desmuntant el no en què desmunta, amb arguments contrastats, algunes de les mentides habituals sobre Catalunya, la seva història i el seu futur.

“Catalunya no és una nació”, “Catalunya no ha estat un estat, ni ha tingut reis”, “Catalunya no té dret a l'autodeterminació”, “Catalunya no pot organitzar cap referèndum per decidir el seu futur”, “Catalunya no ha estat discriminada per la seva llengua i cultura”, “Catalunya no podrà quedar-se a la UE” o “el Barça i l'Espanyol no podran continuar jugant en la lliga espanyola”. Aquestes i altres afirmacions contundents sobre Catalunya, la seva història, la seva llengua i el seu futur com a país les hem sentit repetides mil i una vegades aquests últims temps, des que el procés sobiranista va prendre més força que mai. Però tot plegat no deixen de ser asseveracions sense una base sòlida, que trontollen quan són confrontades amb un mínim de rigor.

Un exercici que Presència ha fet aquesta setmana amb un total de vint “mentides” sobre Catalunya i que diferents periodistes de la mateixa revista, d'El Punt Avui, L'Econòmic i L'Esportiu s'han encarregat de contrarestar amb dades reals i objectives i fent també un recorregut per la història.

Com a dada curiosa, el dossier ha recuperat un dibuix d'un Pinotxo mentider, original de Ramon Buch, que el diari va utilitzar en un reportatge amb intencions similars, aparegut a El Punt Avui, el setembre del 2012.

ALGUNES DE LES MENTIDES QUE DESMENTEIX PRESÈNCIA

Catalunya (NO) és una nació
Catalunya (NO) pot fer un referèndum
Catalunya (NO) ha estat discriminada per llengua i cultura
Catalunya (NO) es quedarà a la UE
La unitat del català (NO) existeix
Catalunya (NO) ha estat un estat (ni) ha tingut reis
Catalunya (NO) té dret a l'autodeterminació
Catalunya (NO) tindrà recursos per a estructures d'estat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia