Educació

La UdG obté un centre d'estudis olímpics, que tindrà la seu a Banyoles

Atorgat pel Comitè Olímpic Espanyol, és el tercer de Catalunya, i es dedicarà principalment a la formació i la recerca en el camp de l'esport i l'educació

Banyoles ha fet un pas endavant per consolidar-se com a ciutat fortament vinculada a l'esport i la UdG ha reforçat la seva línia docent i de recerca de temàtica esportiva, amb la creació del Centre d'Estudis Olímpics (CEO) de la universitat gironina, que s'integrarà a la ja existent càtedra d'esports i educació física, amb seu a la ciutat de l'estany. A Catalunya només hi ha dos CEO més, el de la Universitat Autònoma (UAB) i el Joan Antoni Samaranch, de la Fundació Barcelona Olímpica.

Formació i recerca

Dependent del Comitè Olímpic Espanyol (COE) –que és qui l'ha atorgat– el CEO de la UdG es dedicarà principalment a la formació i recerca sobre l'esport i l'educació, a base de jornades, cursos i seminaris, entre altres activitats, així com programes de divulgació de l'esperit olímpic entre els estudiants de tots els nivells.

Els usuaris tindran a la seva disposició un fons bibliogràfic que ha aportat el comitè olímpic. El CEO tindrà la seu a la càtedra, emplaçada al pavelló de la Farga, mentre que el fons bibliogràfic estarà dipositat a la biblioteca municipal. Està previst d'establir una “xarxa d'ambaixadors” o grup de personalitats del món de la recerca en diversos camps que col·laboraran amb el centre. Els primers que es nomenin es donaran a conèixer el mes de desembre.

El president del COE, Alejandro Blanco; la vicerectora d'estudiants de la UdG, Sílvia Font; l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el director de la càtedra i el CEO, Víctor López, van presentar ahir el nou centre en un acte a l'ajuntament. Hi van assistir també el regidor d'Esports, Jordi Congost; el sotsdirector general d'Esports, Oriol Marcé; el president de la Federació Espanyola de Rem, Fernando Climent, i el president d'honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el banyolí David Moner.

LA FRASE

Avui és un gran moment per al moviment olímpic. Estem revivint l'esperit olímpic
Alejandro Blanco
PRESIDENT DEL COE
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia