Societat

El servei d'aliments de Càritas ajuda dotze mil llars

Representants d'aquesta entitat, de Dipsalut i el cuiner Marc Gascons van presentar ahir, al Palau de Fires de Girona, el llibre ‘Receptes culinàries, econòmiques i saludables'

Dotze mil famílies de la diòcesi de Girona es beneficien dels ajuts del servei d'aliments de Càritas, segons va explicar ahir Dolors Juliol, tècnica d'aquesta entitat, en la presentació del llibre Receptes culinàries, econòmiques i saludables al plató que TV Girona té al Palau de Fires. Juliol va precisar que, si bé el nombre de famílies que es beneficien d'aquest tipus d'ajut es manté força estable, la seva situació econòmica ha empitjorat perquè l'aportació que fan a la cistella d'aliments –i que normalment és reduïda– ha disminuït.

Així mateix, aquesta tècnica del servei d'aliments de Càritas va indicar que, a banda de la distribució d'aliments, des de l'entitat s'organitzen un seguit de tallers per ajudar les famílies a fer front a la crisi amb diverses estratègies. Aquest any s'han organitzat vuitanta tallers d'aquestes característiques. Va ser justament en aquests tallers, concretament en els de cuina econòmica i saludable, que es va gestar el llibre de receptes, en l'edició del qual també participa la Diputació de Girona a través de Dipsalut. És per aquest motiu que en l'acte de presentació del llibre també hi va ser present Àfrica Masó, tècnica del Dipsalut, així com el prestigiós cuiner del restaurant Els Rinars Marc Gascons, que apadrina el projecte.

El llibre, que es publicarà per Nadal, és el resultat d'un concurs de receptes ideades i creades per participants i persones voluntàries del servei d'aliments i dels centres de distribució de Càritas. I inclourà la col·laboració d'altres reconeguts cuiners, com ara els germans Roca; Jordi Jacas, d'El Molí de l'Escala, i Iolanda Bustos, de La Calèndula. Els plats han estat pensats per ser menjats per quatre persones al preu de 8 euros.

LA XIFRA

80
tallers
ha organitzat aquest any Càritas sobre estratègies per fer front a la crisi. Cada taller té uns deu assistents.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia