cultura

L'arrel del blues, a Tarragona

Hula Serenaders, Walking Stick Man i altres grups catalans i internacionals participaran en el Tarragona Blues

El guitarrista i artista nord-americà Richard White és el director del festival

El Festival Internacional Tarragona Blues de Tarragona és “un festival petit, íntim”, com “íntim és el blues”. Però enguany arriba a la 5a edició –del 6 al 9 de novembre– amb més ganes que mai de consolidar la cita musical en imprescindible per a tots aquells que vulguin arribar “a l'essència del blues des d'una vessant de retrobament amb els orígens”, segons apunta Richard White, el seu director. Aquest artista i guitarrista nord-americà, que resideix a Tarragona des de fa anys, és el principal impulsor d'un certamen que, segons ell, “és més conegut a fora de la ciutat que no pas entre els tarragonins”. Un festival de vida curta que ja s'ha fet lloc entre els certàmens de referència en aquest estil musical. Arrencarà aquest dijous amb un grup local, Stromboli Jazz Band, al Casino de Tarragona.

Però en el programa també hi figuren músics i grups internacionals que s'uniran “en el mateix idioma” de la música i que passaran revista a les diverses variants del mateix estil musical, segons White. Ell mateix prendrà part, dijous, en el segon concert del cartell, conjuntament amb els catalans Blas Picón & The Junk Express, al Cafè Metropol. Per al dissabte dia 8 s'han programat tres actuacions; una, de Junior Blues Charles i el xilè Aton Blues, que s'acompanyarà amb una degustació gastronòmica, al local Les Escales (al carrer Pau de Protectorat). En aquest acte també s'ha previst una blues jam, oberta a tots els músics que hi vulguin prendre part. La segona, amb el també català Walking Stick Man, que oferirà un concert de blues acústic, a l'Antiga Audiència. I la tercera, al Teatre El Magatzem, amb els ritmes hawaians de Pascal Mesnier i el grup francès Hula Serenaders.

El festival acabarà diumenge, a la Sala Zero, amb Blues Prisioners, amb Sergio Giunta a la guitarra i Lluís Souto a l'harmònica. Seran sis concerts repartits en sis espais de la ciutat.

La regidora de Turisme, Patrícia Anton, va destacar ahir que el Tarragona Blues permet posicionar la ciutat com a una important destinació cultural, per la qual cosa en va garantir el suport per part del consistori. Una mà que també va estendre el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, que va subratllar el caràcter “realista” del certamen i la seva importància com a “aparador” per als artistes locals i de fora. Els organitzadors van destacar els preus “simbòlics” de les entrades, que oscil·len entre els 4 i els 12 euros.

Richard White, conegut també artísticament com a White Boy White (Filadèlfia, Estats Units, 1961) ha compartit escenari amb grans músics de l'escena blues de Nova Orleans i ha viatjat arreu del món a cavall de la música i les arts plàstiques. Fa dotze anys que resideix a Catalunya i ahir la regidora Patrícia Anton li va agrair que hagués triat la ciutat de Tarragona per desplegar-hi un festival de blues que, lluny dels grans pressupostos, comença a fer-se un nom important dins les cites musicals del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia